Automobili

Svi automobili u kinu na Motor Valley Festu 2024

Je li vaš najtajniji san naći se na mjestu punom svih onih automobila koji su se pojavljivali u najpoznatijim filmovima i serijama posljednjih desetljeća? Pa: uskoro će sve ovo postati stvarnost i to točno u petak 3. svibnja 2024. u Modeni, oko 17 sati.

Naime, povodom “Motor Valley Festa” koji će se održati u Modeni od 2. do 5. svibnja, na pozornici na Piazzi Roma prodefilirati će mnogi od najpoznatijih modela malih i velikih ekrana, u društvu Andrea Farina i Giuliano Daniele.. evo malog pregleda onoga što možete doživjeti iz prve ruke!

Ikone FILMA
Počevši s velikog platna, u petak 3. svibnja, od oko 17 sati ponovno na Piazzi Roma u Modeni, bit će prikazan DeLorean DMC-12, sportski automobil s karoserijom od nehrđajućeg čelika poznat po sagi “Povratak u budućnost”. Prisutan je i Karmann Ghia koji se pojavio u sagi “Kill Bill” i u “Bilo jednom u Hollywoodu”, a da ne spominjemo Lamborghini Gallardo koji se pojavio u trećem poglavlju sage Nemoguća misija i u epizodi ” Simpsoni”, zajedno u Alfa Romeo Duettu, u znak sjećanja na slavni film “Diplomac” s Dustinom Hoffmannom.

Kad smo već kod japanskih sportskih automobila, na Piazzi Roma se očekuje i Honda NSX, protagonist završnog dijela “Pulp Fictiona”, iako je “naš” poznatiji po nekim napadima u “Gran Turismu” zajedno s Nissanom GT-om. R , sličan jednom od primjeraka koji se pojavio u istoimenom filmu. Konačno, kad govorimo o klasičnijim automobilima, u Modeni se također očekuje Volvo P1800 koji se pojavio u filmu “Il Santo” s Rogerom Mooreom, automobil rijetke elegancije koji je dodijeljen kolekciji Heritage Volvo Italia.

Ostale zvijezde velikog ekrana uključuju Porsche 356 Roadster sličan onom prikazanom u “Top Gun” i “Beverly Hills 90210”.

Na kraju, ali ne manje važno, u srcu Motor Valleya očekuje se i Ferrari 348, upravo onaj koji je spasio Sennu u filmu posvećenom njemu.

Od ulice do TV serija do Modene
No, osim ikona velikog platna, u petak 3. svibnja na Piazzi Roma u Modeni očekuju se i neki od automobila koji su sudjelovali u najpoznatijoj TV seriji svih vremena.

Zapravo, nastavljajući pričati o Ferrariju, prvi ikada će biti 308 sličan onom iz poznate sage “Magnum P.I.” film – o “A-timu”: Pontiac Firebird Trans Am, ili Kitt, iz kultne TV serije “Superauto” i spektakularni Dodge Charger, poznatiji kao “General Lee” protagonist serije “Hazzard”, su također neizostavan.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close