Automobili

Nova Toyota Aygo, ovdje se fotografira tokom testiranja

Nova generacija Toyota Aygo, predviđena konceptom X Prologue, provodi testove očekujući službeni debi prošlog marta, mjeseca koji je tradicionalno vidio vijesti o paradi noviteta na salonu automobila u Ženevi, objavljene su prve službene fotografije onoga što će biti objavljeno nova Toyota Aygo, rođak japanskog gradskog automobila Citroena C1 i Peugeota 108, za koje se ne očekuju nove generacije ili direktni nasljednici. 

Koncept vrlo posebnih oblika i krštenog X Prologa, kojeg karakterizira ne samo izrazito nekonvencionalan stil, već i malo povišen razmak od tla u odnosu na trenutni Aygo i ostatak gradskih automobila na današnjem tržištu. Model koji se nakon svog debija vratio u skrivanje da bi nastavio razvoj, upravo ono što radi viljuškar snimljen tokom nekih ispitivanja u Evropi.

 Manje oštre Proporcije kamufliranog prototipa izgledaju identične onom u X Prologu, s minimalnim prevjesima, ravnim krovom i stražnjim dijelom gotovo okomitim na tlo. Oblici koji pomažu u maksimiziranju unutrašnjeg prostora, u kombinaciji s originalnim estetskim detaljima, poput stražnjih svjetala s vertikalnim razvojem, ali u donjem dijelu spojenih svjetlećom trakom. Stilski potpis koji bi mogao opstati u serijskoj Toyoti Aygo, dok će prednja svjetla bumeranga, također pridružena donjom svjetlosnom trakom, teško ostati. 

Osećaj je potvrđen špijunskim fotografijama na prednjoj strani, na kojima se mogu videti svetla klasičnijeg dizajna, ali sa svetlećim potpisom u obliku slova “C”. Bez elektrifikacije Na osnovu platforme Yaris i Yaris Cross GA-B, nova Toyota Aygo neće biti dostupna, za razliku od ostatka asortimana, u hibridnoj ili električnoj verziji. Izbor zbog potrebe održavanja konkurentnih cijena i koji bi se, u slučaju elektrifikacije ili verzije sa nultim emisijama, mogao znatno povećati. Datum dolaska proizvodne verzije novog Ayga još nije najavljen i sigurno ga nećemo vidjeti uživo na sljedećem salonu automobila u Monaku, gdje Toyota neće biti prisutna 2022. godine. Izbor zbog potrebe održavanja konkurentnih cijena i koji bi se, u slučaju elektrifikacije ili verzije s nultim emisijama, mogao značajno povećati. Datum dolaska proizvodne verzije novog Ayga još nije najavljen i sigurno ga nećemo vidjeti uživo na sljedećem salonu automobila u Monaku, gdje Toyota neće biti prisutna 2022. godine.

 Izbor zbog potrebe održavanja konkurentnih cijena i koji bi se, u slučaju elektrifikacije ili verzije sa nultim emisijama, mogao znatno povećati. Datum dolaska proizvodne verzije novog Ayga još nije objavljen i zasigurno ga nećemo vidjeti uživo na sljedećem sajmu automobila u Monaku, gdje Toyota neće biti prisutna, 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close