Automobili

Da li postoji električni BMV M2 sa 1.300 ks ili ne?

Mlin za glasine je kao nikada pre …
Potpuno električni BMV sa kratkim međuosovinskim rastojanjem koji razvija 1.341 ks (1.000 kV) – zvuči predobro da bi bilo tačno, zar ne? I budimo potpuno iskreni: verovatno jeste. Ali britanski automobilski magazin dobio je ovu glasinu iz navodno pouzdanog izvora.

Pod kodnim imenom „Projekat Katarina“, britanski magazin izveštava da će se električni M2 na tržište pojaviti na vreme za 50. godišnjicu BMV M odeljenja. Kada bi to trebalo biti? Već 2022. Dakle, mlin za glasine već kipi.

Uključujući podatke o performansama navodnog sportskog automobila BMV iM2: Vreme od 0 do 100 km / h trebalo bi da bude negde između 2,0 i 2,5 sekunde, plus vreme kruga na Nirburgringu manje od sedam minuta. Hui.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Iako su ove glasine i brojke začinjene, svi bismo trebali zapamtiti da ništa nije potvrđeno dok proizvođač to zvanično ne uradi. Još gore: BMV Blog izveštava da u tvrdnjama časopisa nema istine. Prema sopstvenim izvorima časopisa, iM2 se neće pojaviti na tržištu 2022. godine, niti će imati pomenutih 1.000 kV snage.

Tako? Šta možemo očekivati Nažalost, naše pretpostavke i izvori su trenutno isti kao i vaši. Ali ne možemo odbaciti činjenicu da se BMV sigurno poigrava sa idejom elektrificiranog vozila performansi. U stvari, indirektno je potvrđeno u januaru, sa ciljnim datumom lansiranja ove godine. Ali verovatno će to biti neko prilično i4 M delo.

Uprkos tome, prošlog meseca je primećen električni testni automobil sa telom M2. U kompletu sa nedostajućim izduvnim gasom i pretpostavljenim prostorom u međuosovinskom razmaku gde bi se mogle smestiti baterije.

S druge strane, to nije bila ni potvrda BMV-a iM2 ni demanti. Trenutno možemo samo da sačekamo i vidimo kakav je razvoj i planovi. Ali jedno je sigurno: elektrifikacija neće ostaviti BMV-ov M-Performance odsek nepromenjenim, a pre ili kasnije iM2 će definitivno biti primenjen u Bavarskoj.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close