Automobili

Nova Dacia Sandero također će biti električna

Nova Dacia Sandero imat će potpuno električnu varijantu kada stigne 2027. ili 2028. Denis Le Vot, generalni direktor marke, izjavio je to za Automotive News Europe tijekom Ženevskog sajma automobila.

Ovo je uistinu važna najava ako uzmete u obzir da je s 235.839 prodanih automobila u 2023. mali hatchback bio drugi najprodavaniji automobil u Europi iza samo Tesle Model Y.

Radovi u tijeku
Novi model će zamijeniti trenutni (predstavljen 2020.) oko 2027./2028. i ostat će na popisu do 2035. godine.

“Sljedeća generacija Sandera bit će temeljni automobil za marku”, rekao je Le Vot, dodajući da će kompakt imati koristi od rada Grupe Renault na razvoju malih električnih automobila, uključujući Renault 5 službeno predstavljen u Ženevi i ‘nadolazeći Renault 4 , mali SUV.

Očito je teško zamisliti izgled i performanse novog Sandera, iako je lako pomisliti da bi nekoliko komponenti (uključujući pogonski sklop) moglo biti isto kao i budući Duster. Zapravo, čak je i najprodavaniji SUV tvrtke upravo obnovljen, rumunjski brend govori o novoj generaciji koja stiže 2032.

Budućnost Springa i Bigstera
Osim Sandera, Le Vot se za Automotive News Europe osvrnuo i na druge planove marke. Konkretno, francuski menadžer je priznao da Spring možda neće imati izravnog nasljednika, čak i ako će Dacia i dalje nuditi pristupačan električni model.

Nadalje, raste iščekivanje za Bigster, najveći model marke, koji će ući u proizvodnju u nadolazećim mjesecima na temelju proširene verzije CMF-B platforme. Između ostalog, osim SUV-a, Dacijini planovi uključuju još dva modela na ovoj arhitekturi, iako Le Vot nije otkrio više detalja.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close