Automobili

Novi Mitsubishi ASX, revidiranog izgleda i još uvijek hibrid

Manje od 2 godine nakon premijere nove generacije, stiže restilizirani Mitsubishi ASX, ponovno temeljen na Renault Capturu, koristeći prednosti nedavnog facelifta francuskog SUV-a. Obnovljen, ali ne iskrivljen stil, elektrificirani motori i prava količina tehnologije glavni su sadržaj.

Dostupan samo s benzinskim motorima, uključujući one elektrificirane, Mitsubishi 2024 ASX proizvodit će se od svibnja, a očekuje se da će stići u prodajne salone u lipnju, a cijene tek trebaju biti definirane.

Mitsubishi ASX 2024, vanjski izgled
Kao što je spomenuto, Mitsubishi ASX 2024 zapravo predstavlja rebedge restiliziranog Renault Captura, od kojeg preuzima prije svega svoje dimenzije s dužinom od 4,23 metra, što ga svrstava gotovo na pola puta između segmenta malih i kompaktnih SUV vozila. Općeniti je izgled francuskog rođaka, od kojeg je također naslijedio platformu CMF-B, a glavna razlika je prednja strana Dynamic Shield tipična za japansku tvrtku.

Sa strane se praktički ništa ne mijenja, osim dizajna aluminijskih naplataka od 17″ ili 18″. Stražnji dio karakteriziraju LED svjetlosne grupe s “C” dizajnom koji idealno obuhvaćaju natpis Mitsubishi u sredini vrata prtljažnika.

Mitsubishi ASX 2024, unutrašnjost
Čak iu unutrašnjosti, Mitsubishi ASX 2024 preuzima ono što smo vidjeli na restiliziranom Capturu, sa 7 ili 10″ digitalnim instrumentima (ovisno o razini opreme) i 10,4″ središnjim monitorom, postavljenim u okomitom položaju. Infotainment temeljen na Android Automotive 12 koji integrira razne Googleove usluge, od karata do glasovnog asistenta. Sustav uvijek povezan i ažuriran bežično (bez potrebe za odlaskom u specijalizirane centre) iz kojeg možete preuzimati aplikacije i nove značajke.

Fizičke tipke za upravljanje klimom smještene su ispod središnjeg monitora, dok se u središnjem tunelu nalaze dvije USB tip-C utičnice i ploča za bežično punjenje pametnog telefona.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close