Automobili

Prema ministru Ursu, Alfa Romeo Milano krši zakon

Lijep, ružan, preskup, prava cijena, električni ne, električni da: Alfa Romeo Milano je upravo rođen i tjera sve da o njemu raspravljaju, entuzijasti i neentuzijasti. Svoje mišljenje također ima i ministar Made in Italy Adolfo Urso koji je, govoreći na sastanku u Torinu povodom inauguracije kuće Made in Italy, kritizirao novi Alfin mali SUV.

Jasno ne u smislu dizajna ili pogonskog sklopa. To je ime koje je izabrao Biscione u središtu spora.

“Automobil koji se zove Milano ne može se proizvoditi u Poljskoj. To je zabranjeno talijanskim zakonom koji je 2003. definirao talijansko zvučanje, zakon koji propisuje da se ne smiju davati informacije koje dovode potrošača u zabludu.

Bile bi to lažne oznake koje su izričito povezane s oznakama zemljopisnog podrijetla. Stoga automobil pod nazivom Milano mora biti proizveden u Italiji, inače se daje lažna indikacija koja nije dopuštena talijanskim zakonom.”

Što zakon kaže
Ministar Urso citira zakonski članak 4. stavak 49. Zakona br. 350/2003, članak 517 Kaznenog zakona, koji regulira “Uvoz i izvoz u svrhu marketinga ili stavljanje u promet ili počinjenje radnji usmjerenih nedvosmisleno na stavljanje u promet proizvoda koji nose lažne ili obmanjujuće oznake podrijetla”.

Zakon stvoren za zaštitu svih vrsta robe proizvedene u Italiji od mogućih krivotvorina. Zakon kaže da “predstavlja lažnu indikaciju, čak i ako je navedeno inozemno podrijetlo i porijeklo proizvoda ili robe, korištenje znakova, figura ili bilo čega drugog što bi potrošača moglo navesti da vjeruje da je proizvod ili roba Talijansko podrijetlo uključujući lažnu ili zavaravajuću upotrebu zaštitnih znakova tvrtke”. A kako Alfa Romeo odgovara? Ali on se ograničava na “bez komentara”.

Podsjećamo da je ime Alfa Romeo Milano poznato prije 6 mjeseci, dok se već znalo da će se mali Alfa SUV proizvoditi u Poljskoj u tvornici Tychy.

Pitanje za milijun
Urso je zatim iskoristio priliku da ponovi kako

“Radimo na tome da omogućimo Stellantisu da proizvede najmanje milijun vozila u našoj zemlji. Za podršku povezanog sustava apsolutno je potrebno doseći 1,4 milijuna vozila. Ako Stellantis vjeruje da to može, dobrodošli, inače je Neizbježno je da bit će mjesta za još jednog ili više drugih proizvođača automobila. Mi smo slobodno tržište i možemo i moramo poticati talijanska ili strana ulaganja, očito u skladu s pravilima slobodnog tržišta i o tome razgovaramo s onima koji vjeruju u izgradnju proizvodnih pogona. u Europi. […]

Koliko sam shvatio, Stellantisov kineski partner namjerava izgraditi tvornicu u Europi i razmatra hoće li to učiniti u Poljskoj ili u drugim zemljama. Mogao bi to učiniti u Italiji, pa neka bude. U Španjolskoj postoji sedam proizvođača automobila, u drugim zemljama poput Francuske, Poljske, Njemačke, Slovačke i Mađarske pet ili šest. Italija je jedini slučaj u Europi gdje postoji samo jedan proizvođač automobila, koji nije u stanju zadovoljiti potrebe domaćeg tržišta. To je anomalija koju treba popuniti.”

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close