Automobili

Audi Landjet biće „revolucija“ sa „potpuno drugačijim“ dizajnom

Imate našu nepodeljenu pažnju, Audi!
Volksvagen grupa radi na novom električnom vodećem modelu koji se trenutno interno trguje kao „Landjet“. Audi je odgovoran za upravljanje ambicioznim projektom . Deo je plana „Projekta Artemis“ za podizanje električnih vozila konglomerata na viši nivo. Američki magazin Car and Driver razgovarao je sa Audijevim glavnim dizajnerom Markom Lichteom da bi saznao više o misterioznom automobilu sa nultom emisijom.

„Landjet“ je dizajniran da pređe velike razdaljine bez potrebe za ljudskim unosom. To može samo značiti da imamo posla sa vrlo velikom baterijom i mnogo naprednijim sistemom autonomne vožnje.

Verovatno bismo se trebali oprostiti od dobro poznatog dizajna četiri prstena, jer će prema Lichte-u izgled biti „potpuno drugačiji“. I dodaje da će vozilo “biti revolucija”.

Kao i obično u VV grupi, Landjet je razvijen za nekoliko brendova. Tehnički sofisticirani električni automobil ne bi trebalo da nosi samo Audijev logotip, već navodno dobija i derivate od Porschea i Bentlei-a. Očigledno su na platformi PPE Ingolstadt i Zuffenhausen zajednički razvili velike, moćne e-automobile.

Prema glasinama, Landjet će imati tri reda sedišta. To bi obično govorilo o karoseriji sličnijoj SUV-u ili monovolumenu. Trebalo bi da ima nešto u prethodnim izveštajima, ali za limuzinu u stilu modela Tesla Model S ima mnogo toga .

Vozila koja su se od samog početka razvila kao čisto električni automobili obično su mnogo prostranija od automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, pa bi limuzina sa tri reda sedišta trebalo da bude izvodljiva bez preteranih proporcija.

Trenutno nema naznaka dizajna budućeg tehnološkog perjanice, ali možda se sećate Audijevog Aicon koncepta iz 2017. godine, koji je predviđao vrhunsku električnu limuzinu sa nivoom autonomije 5. Aicon je imao enterijer nalik dnevnom boravku sa četiri pojedinačna sedišta, ali sa njegovih monumentalnih dužina od 5,44 metra ne bi bio problem instalirati tri reda sedišta.

U skladu sa očekivanim mega-dometom Landjeta, Aicon se takođe smatrao idealnim saputnikom za duža putovanja. Kada je Audi predstavio studiju na salonu automobila u Frankfurtu, obećali su do 800 kilometara jednim punjenjem.

Još je rano za prosudbu da li će Landjet biti zasnovan na Aicon-u u pogledu podataka o performansama. Očekuje se da će ambiciozni projekat na tržište izaći tek 2024. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close