Automobili

Chevrolet greši i propušta svoj Corvette E-Rai

Ove godine Božić dolazi ranije nego što se očekivalo za ljubitelje Corvette-a. Chevrolet je zaista nehotice otkrio E-Rai na svojoj veb stranici, gde je konfigurator prerano izašao na mrežu. Član MidEngineCorvetteForuma je došao do ovog otkrića dok se igrao sa konfiguratorom kada je naišao na ovu novu elektrifikovanu verziju. Od samog početka, treba napomenuti da specifikacija nije dostupna, ali četvorostruki izduvni sistemi potvrđuju da je ovo hibrid.

Pogledajte donji desni ugao većine snimaka ekrana i videćete da Chevrolet namerava da pusti automobil u prodaju sledećeg leta . Ovo nam govori da bi zvanično otkriće moglo da se dogodi u ranim mesecima 2023. godine, verovatno na proleće. Kada bude debitovao, E-Rai će imati tri nove boje: Cacti, Riptide Blue Metallic i Sea-Volf Grei Tri-Coat.

Chevrolet Corvette E-Rai konfigurator
Chevrolet Corvette E-Rai konfigurator
19 Slike
Kontaktirao ga je Corvette Blogger , predstavnik kompanije je rekao: „Izgleda da je Božić došao rano za nekoliko obožavalaca Corvette-a. Ostanite sa nama za još“. Nepotrebno je reći da je konfigurator već uklonjen, ali ne pre nego što su neki fanovi požurili da naprave neke snimke ekrana . Lako je primetiti da ima široke bokove kao Z06, ali je sve ofarbano u istu boju kao i telo.

Nije samo karoserija preneta iz Z06, jer izgleda da E-Rai dobija sve nove stvari, sa očiglednim izuzetkom LT6 s ravnim platformama. Nedostaju mu centralni izduvni vrhovi začinjene verzije, ali osim toga, prilično je isti. Nedostatak priključka za punjenje pokazuje da to neće biti plug-in hibrid .

Dugme postavljeno na levoj strani centralne konzole pokazuje šta izgleda da aktivira/deaktivira sistem regenerativnog kočenja. Kod hibrida i električnih vozila, ovaj sistem obnavlja energiju koja bi inače bila izgubljena tokom kočenja i vraća je nazad u bateriju. Dugme pored njega koristi se za pokretanje i zaustavljanje radi poboljšanja efikasnosti LT2 atmo motora.

Corvette E-Rai bi imao pogon na sve točkove, sa V8 pogonom na zadnje točkove i jednim ili više elektromotora napred. Služio bi kao zamena za Grand Sport, a kasnije tokom decenije sledio bi ga čisto električni i već potvrđeni model.

Napomena: Beli automobil prikazan u galeriji ima neobičan dizajn i može biti rezultat problema u konfiguratoru.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close