Automobili

Električni Alfa Romeo GTV mogao bi biti inspirisan SZ

Naslednik GTV – a bi takođe mogao da bude u budućnosti Alfa Romea . Glasine o sportskom modelu ovog tipa (strogo električnog) jure se već neko vreme, ali sada se čini da postoje neke prilično zanimljive vesti.

Iako to nije prioritetan projekat za Alfa Romeo, sportski automobil sa nultom emisijom mogao bi se zaista oblikovati 2026. ili 2027. godine, posebno ako brend nastavi da ostvaruje pozitivne rezultate u pogledu prodaje kao što se desilo poslednjih meseci zahvaljujući Tonaleu.

Gledate u prošlost
U intervjuu za Autocar , Alejandro Mesonero-Romanos , direktor dizajna Alfa Romea, priznao je da mu je ideja o radu na električnom GTV-u zanimljiva.

Zaista, Mesonero-Romanos navodi ikonski model prošlosti kao mogući izvor inspiracije:

„Postoji mnogo toga na šta se možemo pozvati u SZ . NJegov prepoznatljiv dizajn i nezavisan duh mogli bi da definišu kupe za električno doba. Zaista mi se sviđa njegov kutijasti profil, skraćeni rep i prepoznatljive linije krova i stubova. To je izgled koliko poseban, toliko i poseban.

Često se kaže da je dizajniranje električnih automobila lakše. Iako je tačno zato što ima manje komponenti od endotermnog modela, nije tačno jer palube za skejtbord nameću određene kompromise u pogledu linija. To je stalni izazov.”

Da li će imati 1.000 KS?
Ako će linija imati svoj identitet, verovatno je da će pogonski sklopovi električnog GTV-a biti podeljeni sa onima buduće Giulije na baterije . S tim u vezi, Jean-Philippe Imparato, generalni direktor Alfa Romea, već je izjavio da će se verzija Kuadrifoglio približiti 1.000 KS i da će biti predviđene druge varijante od 350 KS i 800 KS, uz mogućnost brzog punjenja automobila zahvaljujući Arhitektura od 800 volti .

U svakom slučaju, električni GTV ne treba mešati sa predstojećim sportskim automobilom Alfa Romea, koji bi trebalo da bude baziran na legendarnom 33 Stradale . NJegov debi se očekuje do kraja godine, sa produkcijom koja će – po svoj prilici – biti u ograničenom izdanju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close