Automobili

Električni Audi A2? 2011. godine smo se veoma približili

Sećate li se Audija A2 ? Iako nije posebno cenjen od „purista” brenda, mali MPV bio je prvi eksperiment Kuće u malom segmentu. Nasledio ga je A1, koji je kasnije evoluirao u sadašnji Citicarver.

Ali šta da je Audi proizveo drugu generaciju A2? U 2011. smo se veoma približili sa izuzetno inovativnim konceptom .

Ličnost za prodaju
Iako dizajn nije bio njegova jača strana, originalni A2 je bio pionir za brend. U karoseriji od samo 3,83 metra dužine, mogla bi se ceniti umerena prostornost, dok je aluminijumska karoserija dizajnirana da bude podjednako lagana koliko i bezbedna.

Preuzimajući stil i duh svojih prethodnika, A2 koncept se ističe po malo ugaonijem obliku jajeta i još kompaktnijim dimenzijama . U stvari, prototip je dugačak 3,80 metara, širok 1,69 metara i visok 1,49 metara. I, uprkos montiranju 100% električnog pogona , automobil je težak samo 1.150 kg.

Izgled A2 odlikuje se posebnom Electro Vhite farbom , “punom” rešetkom sa jednim okvirom i LED matričnim farovima koji se protežu u stranu. Ovo poslednje rešenje pod nazivom „Audi dinamičko svetlo“ je operativno u različitim situacijama: na primer, traka postaje plava kada se vozač približi automobilu, ili postaje crvena ako kočite ili narandžasta ako aktivirate pokazivače pravca.

Četiri sedišta i puno tehnologije
U Audiju postoje četiri pojedinačna sedišta i kontrolna tabla koja je minimalistička koliko i tehnološki napredna, sa tri mala displeja . Nema centralnog tunela, dok kraci volana imaju dugmad na dodir (rešenje koje se takođe može videti na aktuelnom Volksvagen Golfu i ID.3 ) za kontrolu različitih funkcija u vozilu. U stvari, jedine fizičke kontrole su pokazivači pravca i oni za upravljanje brisačima.

Zadnja sedišta sa aluminijumskim okvirom mogu se podesiti na različite načine kako bi se povećala svestranost i kapacitet tereta.

Što se tiče pogonskog sklopa , A2 Concept ima litijum -jonsku bateriju efektivnog kapaciteta 24 kVh, koja pokreće prednji elektromotor od 116 KS i 270 Nm. Deklarisani domet je 200 km, dok je ubrzanje 0 -100 km/h. 9,3 sekunde, a maksimalna brzina je 150 km/h.

Kao da to nije dovoljno, Audi je opremljen sistemima upravljanja i kočnice (u suštini, nema mehaničkih ili hidrauličnih elemenata koji povezuju pedale upravljača/kočnice sa točkovima), koji postaju sve popularniji čak i među današnjim sredinama. -automobili dometa.

Ukratko, čak i ako A2 nikada nije ugledao svetlost, inspirisao je čitavu generaciju nemačkih modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close