Automobili

Hyundaijev novi mali automobil za Europu zvat će se Inster

Hyundai zafrkava ime i izgled svog novog subkompaktnog EV-a iz A segmenta za Europu: zove se Inster i obećava da će prijeći do 355 km (WLTP) s jednim punjenjem.

Prve službene teaser slike pokazuju nam nekoliko, ali vrlo zanimljivih detalja. Svjetska premijera već se očekuje na Međunarodnom sajmu mobilnosti u Busanu krajem mjeseca.

Što znači ime Inster
Počnimo s imenom “Inster”. Ovo dolazi od “intimno” i “inovativno”. Zapravo, Hyundaijevo novo subkompaktno EV ima za cilj postaviti “nove standarde u smislu autonomije, tehnologije i sigurnosnih značajki, redefinirajući ono što kupci mogu očekivati ​​od vozila u ovoj klasi”.

Što se tiče autonomije, Hyundai govori o 355 km (WLTP) s jednim punjenjem, ali trenutno ne znamo ništa više. Inster je evolucija benzinskog Caspera iu Koreji će zadržati ime i predstavljati se kao Casper Electric.

Robustan, ali kompaktan
Slike otkrivaju robustan, ali kompaktan SUV profil, s tipičnim LED dnevnim svjetlima, pokazivačima smjera i slikovnim stražnjim svjetlima. Kako bi to izgledalo, okusili smo prije nekog vremena kroz špijunske fotografije, a onda smo to pokušali dočarati teaserom.

Za sada nemamo službenih informacija o interijeru, ali na špijunskim fotografijama možemo vidjeti novu armaturnu ploču, s instrumentnom pločom koja viri iz kamuflaže, dok središnji infotainment monitor djeluje nešto veći.

Korejski električni (najmanji Hyundai na baterije) izazivat će rivale kalibra Fiata 500e i MINI Cooper E, pa će biti vrlo zanimljivo saznati i njegove cijene i razine opreme.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close