Automobili

Kijin sljedeći sportski SUV u videu

Stiže Kia EV9 GT. Estetski slična opremi GT-Line koja je već na tržištu, sportska verzija velikog korejskog električnog SUV-a dodat će nešto karoseriji, zajedno s izrazito važnim opterećenjem snage.

Video koji prikazuje viličar – dobro maskiran – tijekom nekih testova daje nam nove tragove o tome kakav će biti. U nastavku ga detaljno analiziramo.

Suptilne razlike
Teški crni poklopci skrivaju veliki dio karoserije, ali ne uspijevaju sakriti drugačiji dizajn prednjeg branika, čak agresivniji od onog kod GT-Line. Unutrašnji razdjelnik također će biti drugačiji, kako bi izgled velikog SUV-a poput Kije EV9 GT bio još aerodinamičniji.

U videu koji je objavio korejski YouTube kanal Healer TV, ističe se i drugačiji izgled stražnjeg dijela, felge s novim dizajnom i nadograđen sustav kočenja.

Ipak, najvažnije promjene naći ćemo ispod kože. Prema onome što je kompanija očekivala, Kia EV9 GT imat će ojačani ovjes i – iznad svega – “ogromnu snagu”, kako je izjavio izvršni direktor tijekom Dana investitora 2024.

To znači da bi električni super SUV sa 7 sjedala mogao biti još snažniji od EV6 GT, sa 585 KS koje razvijaju dva električna motora, jedan po osovini. Prema prvim službenim podacima, EV9 GT od 0 do 100 km/h ubrzava za 4″, odnosno pola sekunde više od EV6 GT. No, s obzirom na znatno veću masu, konjić bi mogao prijeći 600.

Debi najsnažnije verzije Kia EV9 zakazan je za 2025., no koncept bi se mogao pojaviti do kraja godine, predviđajući njegov stil.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close