Automobili

Maksimum špijunskih fotografija novog Audija K5!

Audi je u severnoj Evropi da testira treću generaciju modela K5 . Zvanično otkriće bi trebalo da bude bliže jer prototipovi sada imaju kompletnu serijsku karoseriju, kao i definitivne farove i zadnja svetla. Naši špijuni su uočili flotu probnih vozila koja predstavljaju različite nivoe opreme, sudeći po raznovrsnom dizajnu sa dvostrukim izduvnim gasom.

Prvi utisak je luksuzni kompaktni krosover čiji je dizajn inspirisan onim potpuno električnog K4 E-Tron. Međutim, lako je uočiti funkcionalnu rešetku potrebnu za hlađenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Nećemo se žaliti da se rešetka čini manjom od one kod odlazećeg modela.

Galerija: špijunske fotografije Audija K5 sledeće generacije
Špijunska fotografija Audija K5 sledeće generacije
6 Slike
Sa primenjenom kamuflažom, bočni profil K5 2024 podseća na K4 E-Tron, ali smo sigurni da je đavo u detaljima. Kada se kamuflaža ukloni, trebalo bi da postoje neke primetne razlike koje bi razlikovale ICE i EV modele. Treba napomenuti da su dva modela zasnovana na potpuno različitim platformama, MLB Evo u slučaju K5 i MEB, samo električni, za K4 E-Tron.

Najbolji video snimci:

Pozadi postoji velika šansa da se LED svetlosna traka još uvek krije od očiju radoznalih ljudi poput nas. Kao i na velikom K7, vrata prtljažnika više nisu na preklop, jer se jasno vidi da njihov obris preseca zadnja svetla na pola. To bi moglo značiti da će otvor biti malo uži nego ranije.

Galerija: Snimljena proizvodnja Audi K5 2025!
Špijunska fotografija Audija K5 2024
37 Slike

Iako se čini da su ovi prototipovi manje verzije, dolazi SK5 jer su naši špijuni već primetili testna vozila sa četvorostrukim izduvnim sistemom. Ostaje da se vidi da li će Audi parirati svom rivalu, BMV Ks3, sa RS tretmanom. Ako je tako, može se očekivati plug-in hibridno podešavanje, s obzirom da će sledeći RS4 Avant biti PHEV.

Prethodni snimci otkrili su preuređenu kontrolnu tablu, sa džinovskim ekranom nalik tabletu koji viri iz instrument table. Za razliku od aktuelnog K5, gde je digitalna instrument tabla savršeno integrisana u kontrolnu tablu, njegova zamena će imati samostalni ekran. Paparazzi su primetili masivnu Kuattro značku na centralnoj konzoli, koja sadrži pregršt konvencionalnih kontrola. Međutim, većini funkcija će biti dostupno preko velikog ekrana osetljivog na dodir.

Poslednja generacija K5 koja će se prodavati sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem trebalo bi da dobije širok spektar motora sa blagim hibridnim sagorevanjem koji se dele sa budućim A4/A5. Logika nalaže da je planirana najmanje jedna plug-in hibridna verzija, i nadamo se da će V6 motori ostati tu za jednu poslednju iteraciju.

Zvanična prezentacija bi se trebala održati kasnije ove godine, možda nakon novog A4/A5.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close