Automobili

Ovo je najbrži i najbrži Subaru WRX ikada

Subaru se na Goodwood Festivalu brzine predstavlja s WRX drugačijim od svih ostalih. Ovaj crni automobil prikladno je nazvan Projekt Midnight, u odnosu na njegovu karoseriju od ugljičnih vlakana koja drastično smanjuje težinu.

Uz primjetno povećanje snage ispod haube, Subaru tvrdi da je ovo najbrža i najodzivnija WRX jurilica koju je ikada proizveo Subaru Motorsports USA.

Jer je tako poseban
Počnimo s motorom. To je 2,0-litreni ravno-četiri motor izveden iz Subaru Motorsport USA rallycross tima, ali sa 670 KS i 922 lb-ft okretnog momenta. Motor s turbopunjačem i međuhlađenjem vrti se pri 9.500 okretaja u minuti, vrteći sva četiri kotača kao što bi WRX trebao.

Automobil je smješten u laganu trkaću šasiju i kao rezultat toga teži 1.120 kg. To je otprilike 454 kg manje od standardnog WRX-a.

Trkaća aerodinamika
Karoserija od karbonskih vlakana također ima brojne aerodinamičke nadogradnje. Prednji dio ima zaliske i masivni spojler, koji se stapa s agresivno proširenim lukovima kotača za izgled široke karoserije.

Stražnje krilo značajno je modificirana verzija onog korištenog na Subaruovom američkom reli automobilu. Automobil ima prilagođeni ovjes, posebno podešen za asfalt, i koristi 18-inčne kotače sa slick gumama kako bi se osiguralo prianjanje.

Nasljednik Gymkane
Ako vam ovaj automobil izgleda nejasno poznato, vjerojatno se prisjećate Subaruovog videa Gymkhane iz 2020. u kojem se pojavljuje Travis Pastrana. Ekipa Vermont SportsCara inspirirala se tim videom za Project Midnight, ali ovaj nije dizajniran za letenje. S prvakom u rallycrossu i bivšim vozačem F1 Scottom Speedom za volanom, Subaru će ga poslati uzbrdo u Goodwoodu i tražiti još neodređenih rekorda u mjesecima koji dolaze.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close