Automobili

Pogledajte ovaj Ferrari 512 BB pronađen u staji (video)

Prije Ferrarija Testarossa postojao je 512 BB. Debitirao je 1973. i bio je prvi cestovni Ferrari koji je imao motor u sredini. Također se odlikovao time što je zamijenio kultnu Daytonu, a kupnja jedne u izvrsnom stanju danas bi koštala više od 200 tisuća eura.

Ovaj model iz 1980. nije u izvrsnom stanju, ali je pronađen u staji u Sjedinjenim Državama i nakon 28 godina zanemarivanja obnovljen je zahvaljujući projektu WD Detailing grupe.

Zaboravljena i nađena
Čišćenje ozbiljno pohabanog automobila može biti težak posao, ali nabaviti 512 BB nije svakodnevna stvar. Izgrađeno ih je samo 2323, a niti jedan nije izvorno prodan u Sjedinjenim Državama, što znači da je ovo rijedak konjić koji se propinje. Ovaj konkretni 512 BB je prešao 19.309 milja (oko 31.000 km), ali ništa od toga nije voženo u 21. stoljeću jer je bio parkiran od 1996. godine.

Prema videu, sadašnji ga je vlasnik kupio na aukciji u Georgiji zajedno s Lamborghini Miura. 512 je neko vrijeme bio cijenjen, a onda je zbog raznih privatnih događaja ostao stacioniran i napušten. Do danas.

Video
512 BB vrvi miševima, što dokazuje ogromno gnijezdo pronađeno u 5,0-litrenom ravnom 12 motoru. Unutrašnjost je također puna prljavštine i plijesni, ali zahvaljujući dubinskom čišćenju vidimo da automobil opet izgleda kao nov, iako se ništa nije moglo učiniti s oštećenom prednjom maskom.

Nije bilo pokušaja pokretanja motora, što će se dogoditi nakon potrebnog odlaska mehaničaru. Ali ovaj Ferrari je na putu da juri autocestom nakon dugog sna.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close