Automobili

Seat razmišlja o električnom za manje od 20.000 eura

Ima života i ima budućnosti za Seat. To je ponovio – još jednom – Wayne Griffiths, izvršni direktor Seata i Cupre tijekom intervjua danog Autocaru. Dva španjolska brenda neće se međusobno natjecati, već će se obraćati sve različitijoj publici.

Dakle, ako je točno da će velik dio pozornosti i dalje biti usmjeren prema Cupri zbog veće isplativosti modela, Griffiths će se dobro pobrinuti za Seatove prijedloge, posebice za električne automobile u kompaktnijim segmentima.

Dječja sjedalica
Modeli Cupra i Seat “živjet će zajedno najmanje sljedećih pet godina i to u savršenoj harmoniji, budući da ne smetaju jedan drugome”, rekao je CEO za Autocar. Pritom je Griffiths istaknuo da je Seatova pozornost uglavnom usmjerena na električni model koji košta oko 20.000 eura.

Seatov električni “za široke mase” još nema ime ni točan datum premijere, ali je vjerojatno da će dijeliti platformu na kojoj će biti izgrađeni Cupra Raval i Volkswagen ID.2, unatoč prepoznatljivoj estetici i doista, kataloška cijena nešto niža od otprilike 25.000-30.000 eura očekivanih za posljednja dva.

U tom smislu, Cupra vodi razvoj svih kompaktnih modela na pojednostavljenoj verziji MEB arhitekture, s proizvodnjom u tvornici Martorell koja počinje 2026. Općenito, stvaranje ovih automobila dio je mega 10 milijardi eura vrijednog projekta. investicija Volkswagen grupe u Španjolskoj koja također uključuje novu gigatvornicu u Valenciji.

Vrijeme je za promjene za Ibizu i Aronu
Još uvijek govoreći o Seatovim novostima, španjolska tvrtka se priprema pokrenuti restilizaciju Ibize i Arone u nadolazećim mjesecima.

Dva najprodavanija automobila u cijeloj ponudi promijenit će se prije svega u pogledu estetike, usvojivši nova prednja i stražnja LED svjetla. Oprema bi trebala biti ažurirana kako u pogledu sustava za pomoć u vožnji tako iu infotainment softveru, dok bi među motorima trebali vidjeti debi blagih hibridnih benzinskih verzija.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close