Automobili

Bentli se otvara u Rimu, a zatvara se legendarnim V12

Luksuz koji prevazilazi luksuz. Ekskluzivnost koja naziva isključivost. Proizvođači vrhunskih automobila fokusiraju se na bogatu i glamuroznu klijentelu kako bi presreli eksponencijalni rast milionera (pojedinaca sa visokim neto vrednostima), što je ekonomska negativna strana planetarne krize i deglobalizacije, sa posljedičnim širenjem društvenog ponora između Scrooges-a a jadnici u trsku.

Međutim, ima onih koji su luksuz i ekskluzivnost učinili svojim imenom kompanije više od jednog veka. Zove se Bentlei , ikona automobila koja je sposobna da stalno preokreće koncept ultimativnog. Zato što automobili kompanije Creve idu ‘dalje’, sa tom kombinacijom opsesivne izrade i industrijalizacije koja teži savršenstvu.

italijanski kvartern
Od serijske proizvodnje do prilagođavanja Mullinera koji pokriva svaku želju (nazovite to po meri ili se govori, ako volite engleski), do jednokratnih i do halo automobila , ‘halo’ automobila koji su marketinška remek-dela, Bentlei je napravljen da stvaraju vrednost i zadovoljavaju sva čula što je duže moguće.

Možda nije večno, ali je u Večnom gradu odlučio da otvori izložbeni salon (četvrti u Italiji posle Milana, Padove i Firence), s obzirom na značaj italijanskog tržišta. Bentlei Roma struktura je deo IVR grupe (bivši Italvagen) i nalazi se u ulici Via della Magliana, iza Palazzo della Civilta Italiana (tzv. „kvadratni Koloseum” od EUR) i pored autoputa koji vodi do Leonarda Aerodrom Da Vinči u Fjumičinu.

Prestižan semestar
Italija je, s druge strane, tržište koje sve više obećava, umetnuto u rekordan evropski kontekst (2.809 Bentlija isporučenih prošle godine, +11%) iu globalnom sistemu prodato je 15.172 automobila 2022. i preko 7 hiljada u prvoj polovini ove godine . , sa miksom proizvoda kojim dominira Bentaiga (44% registracija, dok je Continental GT/C na 32%, a Fliing Spur sa 24%) i, iznad svega, sa monstruoznim povraćajem od prodaje od 23,2%, verovatno odmah iza Ferrari.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close