Automobili

Chevrolet Colorado ZR2 Bison 2024, najbolji

Sunce je visoko na nebu doline DŽonson i ja sam za volanom Chevrolet Colorado ZR2 Bison iz 2024. godine . Kamenite staze poznate kao Čekići me okružuju na brdima iznad, ali fokus je na sečenju žbunja na dnu doline. Mogu da vidim talase, ali je teško proceniti koliko su duboke. Prebacujem se na Baja režim da zadržim visoke obrtaje, osetljiv gas i ECU-e na odstojanju. Duboko udahnem i odem.

Klasični ZR2 sa hodom od 10,0 inča napred i 11,6 pozadi, uparen sa Multimatic DSSV amortizerima, mogao bi da se bori u sličnoj situaciji, ali Bison dodaje amortizere napred i pozadi za kontrolu odskoka . Ovi mali uređaji apsorbuju najteže udarce. Pri 35 milja na sat (oko 56 km/h), nisam ni blizu granice, ali ih nalazim oko 50 milja na sat (oko 80 km/h).

Srednji pick-up, maksimalni off-road
Uvek sam više voleo terenski Kolorado nego Toiotu Tacoma TRD Pro ili Ford Ranger sa Tremor paketom, ali ovaj model nove generacije je zaista savršen. Ispod haube se nalazi četvorocilindrični turbo od 2,7L velike snage sa dovoljno obrtnog momenta da ne požalim zbog gubitka dva cilindra. Naravno, postoji malo turbo kašnjenja, ali sa 310 KS i 583 lb-ft obrtnog momenta mogu da živim sa tim. Motor je dobro prilagođen osmobrzinskom automatskom menjaču i mogu da biram između pet režima vožnje.

Da testiram Bisonove sposobnosti penjanja, krećem na stazu Litl DŽonson, jednu od mnogih ruta koje se koriste u terenskoj trci King Of The Hammers. Sa strmim grebenima, velikim stenama i stazom koja se sužava dok se penjete ka vrhu, ovde ću koristiti svu dodatnu šasiju i geometriju koju Bizon ima . Uprkos prilaznom uglu od 38,2 stepena, uglom odlaska od 26 stepeni, prelomnom uglu od 26,9 stepeni i klirensu od 31 cm na mom testnom vozilu, znam da će pet ploča čelične zaštite i klackalica biti ostrugane pre nego što stigne vrh.

Bolje od Gladijator Rubikona
Pošto govorim o brojevima, želeo bih da istaknem da Bison ima veći klirens i znatno bolji ugao preloma od jedinog kamiona srednje veličine napravljenog za puzanje po steni: Jeep Gladiator Rubicon . Bizon ne može da nadmaši Gladijatorov masivni pristupni ugao od 43,4 stepena, ali sam iznenađen koliko su ostali brojevi dobro usklađeni.

U svakom slučaju, stavio sam pikap u pogon na sva četiri točka sa malim brzinama i izabrao režim terena . Ovo omogućava vožnju sa samo jednom pedalom, što je odlična karakteristika za početnike koji se mogu boriti da održe glatko kretanje napred pri malim brzinama. Ako otpustite papučicu gasa , vozilo koči samo. Takođe mogu da podesim koliko kočenja želim. Dobro radi, ali mi se sviđa izazov i isključim ga nakon nekoliko trenutaka.

Zadnji diferencijal je zaključan dok se krećem nagore; Gledam sa šoferšajbne na jasan pogled na prednju kameru i obrnuto. Priđem malo previše i ispustim zadnju gumu sa vozačeve strane u duboku rupu. Čak i sa gumama Goodiear Vrangler od 35 inča, ne mogu da dobijem dovoljno prianjanja da izađem iz rupe sada kada sam zaustavljen. Bez brige: imam prednju bravu . Uključujem ga, dajem akcelerator i ZR2 Bison izlazi iz rupe kao da sam izabrao savršenu putanju.

Savršen za cenu
Da, kupio bih ovaj kamionet. Ne samo da radi, već i izgleda fantastično. Uzdizanje od 3,0 inča i širi stav daju mu još agresivniji izgled. Unutra su kontrastni šavovi i AEV brend na sedištima i podnim oblogama. Postoji prilična količina tvrde, sjajne plastike , ali mi se sviđa blago kamuflažna estetika kontrolne table, a jastučići za kolena su lep dodir kada vozite na granici. Sedišta su udobna, a viši vozači bi trebalo da imaju dovoljno podešavanja na prednjem sedištu da se stisnu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close