Automobili

Citroen Ami postaje policijska kola grčkog ostrva

Svaka policija ima svoj auto. Ako je u Francuskoj policija nedavno vozila Pežo 3008, drugde u svetu policajci su dobili Citroen Ami . Sigurno nisu kola koja će se koristiti za progon prestupnika, ali predati ključeve dva Citroen Ami ovim lokalnim policijskim snagama ima smisla.

Oni su dostavljeni policiji u Chalki, grčkom ostrvu od samo 27 km2i koja ima manje od 1000 stanovnika (300 stanovnika prema 2012. godini). Ami nije jedini model koji će policija moći da koristi pošto su lokalne policijske snage potpisale partnerstvo sa Citroenom , koji će snabdevati druga električna vozila kao što su e-C4, e-Spacetourer i e-Jumpi.

Francuski proizvođač precizira da će kupiti dva ova automobila i da će pokloniti opštini Čalki nakon besplatnog zakupa od 48 meseci.

„Zaista smo srećni što sarađujemo sa ostrvom Chalki na ovom izuzetnom projektu. Ova saradnja je u potpunosti u duhu Citroena, inovativnog i smelog brenda, bliskog ljudima u svakodnevnom životu i njihovoj mobilnosti. Posvećeni smo tome da elektrifikacija dostupna svima i veoma smo ponosni što doprinosimo transformaciji Chalkija u ostrvo koje će biti autonomno, povezano i održivo“ , izjavio je Vincent Cobee, izvršni direktor Citroena.

Pristup Citroena i njegovih partnera (uključujući Singelidis, grčkog uvoznika Citroena) ima za cilj da zameni sva termalna vozila električnim vozilima, pomažući ostrvu da izvrši svoju energetsku tranziciju. Proizvođač obećava da će stanovnici ovog ostrva imati koristi od “značajnog poboljšanja kvaliteta života, sa manje buke, boljim kvalitetom vazduha, čistijom životnom sredinom, kao i smanjenim troškovima energije” .

„Posebno smo srećni i ponosni na doprinos grupe Singelidis i Citroen ovom važnom projektu koji se odvija na ostrvu Chalki. U skladu sa našim ciljevima za smanjenje klimatskog otiska postavljenim u okviru projekta „Chalki Green – Smart Island ” inicijativu, mi u potpunosti podržavamo ambiciju koju su izrazile grčka vlada, francuska ambasada i francuska poslovna zajednica, i posvećeni smo promovisanju električne mobilnosti bez emisija , ” kaže g. Polihronis Singelidis, predsednik grupe Singelidis.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close