Automobili

Cupra Formentor se penje na 450 KS zahvaljujući ABT Sportsline-u

Cupra Formentor postoji u različitim verzijama . Najsnažniji od njih ima petocilindrični koji je pozajmljen od Audi Sporta. Razvija maksimalnu snagu od 390 KS za 480 Nm obrtnog momenta. Iako su njegove performanse počasne (0-100 km/h za 4,2 sekunde), ABT Sportsline je želeo da doda svoj mali dodir, na kraju, krosover sada ima 450 KS i 530 Nm obrtnog momenta !

U svom saopštenju za štampu, ABT Sportsline tvrdi da Cuprin sportski SUV sada može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,9 sekundi i da postigne neobuzdanu maksimalnu brzinu do 270 km/h (od 250 km/h).

Reprogramiranje mapiranja motora dolazi sa nekim kozmetičkim promenama. Možemo na primer pomenuti prisustvo felgi od 20 inča dostupnih u mat crnoj ili sjajno crnoj boji. Za one koji žele, ABT Sportsline može da montira felne od 21 inča za još sportskiji izgled.

U ostalom, ništa se ne menja , Cupra Formentor je zadržala svoju originalnu haljinu koju se nemački tjuner pobrinuo da ofarba u potpuno crno. Konačni prikaz je izvanredan, španski krosover deluje podlo i izaziva poštovanje.

Po običaju, Cupra ne otkriva cenu svoje pripreme. Za ovo će biti potrebno da konfigurišete svoj automobil i zatražite ponudu od proizvođača. Naravno, ABT Sportsline verovatno neće biti jedini tjuner koji će pripremiti Formentor, druge kompanije će učiniti isto u narednim nedeljama ili mesecima.

Cupra će uskoro predstaviti i druge novitete, počevši od proizvodne verzije Tavaskana koja je zakazana za 2024. Sledeće, 2025. godine, na red će doći potpuno drugačiji model koji je verovatno izveden iz UrbanRebel koncepta. Španski brend ima ambiciju da udvostruči svoju prodaju i promet .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close