Automobili

Da, Jeep Gladiator je stigao u Francusku … i to bez kazne!

Nalazi se u konfiguraciji Jeepa sa V6, a cena mu počinje od …
U januaru 2021. zaista je bilo najave prema kojoj bi se Jeep Gladiator zaista prodavao u Evropi . Ali od tada je preuzimanje zasnovano na Vrangleru donekle zasjenjeno dolaskom potonje 4KSE plug-in hibridne verzije.

Pa ipak, Jeep Gladiator je zaista već neko vreme stigao u Francusku. Bez upozorenja prešao je sa internet stranica uvoznika američkih vozila do zvaničnog konfiguratora američkog proizvođača. I sa dizel V6! Motor, raspon, cena, hajdemo u brzi obilazak ovog Jeep Gladijatora!

Pomoć za Gladiator
Ali neposredno pre, važno objašnjenje: razlog za njegov diskretan dolazak na francusko tržište je vrlo jednostavan i može se sažeti u jednu reč: malus. I u ovom slučaju džip potpuno izbegava kaznu! Ne tako što se odlučio za plug-in hibrid poput svog brata Vranglera, već zato što je Jeep odlučio da ga odobri u Francuskoj kao pomoćno vozilo, i to samo za 4 sedišta.

Odlaskom do konfiguratora francuskog Jeepa, stoga ćete u asortimanu uslužnih programa pronaći verziju Vranglera za preuzimanje, za razliku od, na primer, naših čitalaca iz Belgije ili Švajcarske koji će pronaći Gladijator među ostalim vozilima dometa .

Kratka reč o karakteristikama ovog kamioneta: Gladijatorov krevet za prikupljanje vozila dugačak je 1531 mm, širok 1442 mm sa korisnim teretom od 613 kg.

Osim toga, Gladijator koristi Hard Top, odnosno krov se može ukloniti. Vjetrobran je sklopiv, a vrata se mogu ukloniti.

Samo jedna ograničena verzija
U Francuskoj je asortiman Jeep Gladiator relativno jednostavan jer je pickup ponuđen samo u jednoj verziji pod nazivom Overland Launch Edition. Ovo je bogato opremljena serija ograničenih lansiranja. Spolja ćete imati izbor između 4 boje karoserije, bela je standardna, dok su crna, crvena ili siva opcionalne po ceni od 1.500 €. 18-inčni aluminijumski točkovi su standardni.

Takođe standardno za spoljašnjost: LED prednja i zadnja svetla, mekani poklopac, zadnja svetla za maglu i rezervni točak od čelika u punoj veličini.

Unutra puna opreme
Unutra nalazimo prezentaciju Vranglera. Ova Overland verzija Gladijatora trezveno se odlučuje za crnu kožu koja potpuno oblači unutrašnjost. Ugrađen je standardni 7-inčni računar u boji za instrumente, kao i centralni 8,4-inčni infotainment ekran sa Uconnect-om i Apple CarPlai-om i Android Auto-om. Zapazite pametan Alpine bežični zvučnik postavljen iza zadnjeg sedišta, vodootporan, koji se može izvaditi iz automobila!

Takođe standardno unutra: grejanje sedišta i upravljača, deljeno zadnje sedište 60/40, zadnja stakla zatamnjena, automatska klima, radar za vožnju unazad, vrhunski zvuk Alpine (9 zvučnika, 552 V) …

Dizel V6 ispod haube
Sa strane motora, Jeep Gladiator je jednostavan: postoji samo jedan. Ovo je 3.0 Multijet V6 motor, dakle turbo dizel, koji razvija 264 konjske snage i obrtni moment od 600 Nm.Motor je povezan sa 8-stepenim automatskim menjačem sa sistemom Command Trac 4k4, uključujući kutiju za prenos pri malim brzinama.

Imajte na umu da Gladiator za sada nije planiran u 4KSE plug-in hibridnoj verziji kao što je Vrangler. Štaviše, čak ni u SAD se ne nudi kao takav.

Da bi svuda išao, ovaj Jeep Gladiator se takođe odlučuje za osovine Dana 44 treće generacije, zadnji diferencijal Trac-Loc, kliznu ploču ispod karoserije i gume za vožnju van terena. Što se tiče vučnog kapaciteta, on iznosi 2.721 kilogram!

Gladijator je takođe pun pomoćnih sredstava za vožnju kao što su nadzor mrtvog ugla, upozorenje na frontalni sudar, prilagodljivi tempomat, ugrađena kamera za sve terene …

Cena Jeep Gladiator -a u Francuskoj
Asortiman Jeep Gladijatora je veoma jednostavan, pa je tako i raspon cena. Jeep Gladiator Overland Launch Edition počinje od 70 900 evra.

Imajte na umu da Jeep Gladiator nema kaznu. Osim toga, sa samo četiri mesta, izuzeta je od TVS. S druge strane, njegov PDV se ne može nadoknaditi.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close