Automobili

Električni automobil može biti koristan tokom zemljotresa. eto kako

Slušanje o električnim automobilima koji mogu da napajaju male električne uređaje ili čak čitave domove više nije novost. Ali niko nije rekao ništa o električnim automobilima koji mogu da upravljaju liftovima nebodera u slučaju povlačenja. Bar do danas.

Nissan i Hitachi su, u stvari, izjavili da planiraju lansiranje sistema kreiranog posebno za održavanje liftova u radu čak i u slučaju nestanka struje zahvaljujući energiji koja se uzima iz baterija električnih automobila.

U slučaju zemljotresa
Trenutno nema mnogo automobila opremljenih dvosmernim punjenjem, poznatom Vehicle to Ks tehnologijom koja omogućava vozilima da postanu izvor energije. Hiundai ga nudi na Ionik 5 i Ionik 6, Kia na EV6, Ford ga ima na F-150 Lightning. Drugi građevinari se priključuju istom vozu. Među njima je i Nissan (i povezani Renault), sa novim konceptom električnih automobila. Ali da se vratimo na liftove.

Inicijativa ima za cilj da odgovori na stvarnu potrebu. Tokom zemljotresa – a u Japanu se zemljotresi dešavaju prilično često – zgrade često ostaju u mraku, bez struje. Nissan i Hitachi , sa svojim pilot projektom, tvrde da mogu održavati lift za 9 osoba da radi malom brzinom čak 10 sati tako što će crpiti bateriju iz Sakure, potpuno električnog kei automobila koji proizvodi Nissan za tržište zatvoreni.

Japanski standard
Sistem V2Ks koristi CHAdeMO standard za punjenje , rekao je izvršni direktor Hitachi Building Sistems-a. U budućnosti, ovo će takođe omogućiti da se energija crpi iz većih Nissan električnih vozila, kao što je Ariia , koja se prodaje sa tim utikačem u Japanu.

Tatsunori Takahashi, direktor odeljenja za upravljanje kućnim operacijama Hitachi Building Sistems, rekao je: „Sistem se pokazao da dobro funkcioniše. Nadamo se da će ova tehnologija biti instalirana u stambenim zgradama . Možda ćemo početi vrlo brzo, čak i na početku sledeće finansijske godine“. U Japanu počinje u aprilu .

Podsetimo se da ova ideja nije prva te vrste. Nissan Leaf se već pretvorio u vozilo hitne pomoći. Re-Leaf je koncept koji može doći do područja katastrofe i snabdevanja električnom energijom, ovde svi detalji .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close