Automobili

EuroNCAP test sudara: 5 zvezdica za Renault Megane E-Tech

Vreme je za crash testove za sedam novih modela. Testovi, koje je sproveo EuroNCAP (evropska organizacija koja proverava bezbednost automobila), bili su fokusirani na četiri SUV vozila, kompakt, kupe i multispace.

To su Volksvagen Polo, Volksvagen Taigo , Lekus NKS, Renault Megane E-Tech, BMV serije 2 Coupe, Volksvagen ID.5 i Ford Tourneo Connect. Svi testirani modeli su dobili maksimalnu ocenu od 5 zvezdica, osim BMV-a koji je dobio 4 zvezdice.

Volksvagen Polo – 5 zvezdica
Novi nemački kompakt se istakao u zaštiti odraslih sa ocenom od 94%, dok je zaštita dece dostigla 80%. Zaštita učesnika u saobraćaju je 70%, a pomoć vozaču 70%.

Volksvagen Polo je postigao najbolje rezultate za bočne udarce (zahvaljujući prisustvu centralnog vazdušnog jastuka) i lakoću spasavanja i izvlačenja putnika u slučaju nezgode.

Volksvagen Taigo – 5 zvezdica
Rezultati su identični za Taigo, novi kupe SUV nemačkog proizvođača. Ovaj model je takođe postigao 94% za zaštitu odraslih i 70% za pomoć vozaču. Rezultati dobijeni za zaštitu dece (84%) i pešaka (71%) su još bolji.

Taigo dobro reaguje na različite vrste udara i nudi dobru zaštitu, čak i u slučaju sudara od pozadi. U ovom slučaju, automobil automatski koči, smanjujući rizik od nagomilavanja.

Lekus NKS – 5 zvezdica
Lekus NKS Plug – in Hibrid dobija ocenu od 5 zvezdica sa najboljim rezultatom od 91% za pomoć vozaču, zahvaljujući veoma efikasnom automatskom kočenju u slučaju nužde i zadržavanju trake. Japanski SUV je takođe veoma dobar u zaštiti pešaka, sa dobrim rezultatima kod udaraca glavom i nogama.

Renault Megane E-Tech – 5 zvezdica
5 zvezdica takođe za Renault Megane E-Tech , električni SUV koji je nedavno dodat asortimanu francuskog proizvođača. Megane dobija 85% za zaštitu odraslih i 88% za zaštitu manjih putnika (najveća vrednost u ovoj seriji testova). Megane je postigao 65% za zaštitu pešaka, pri čemu je EuroNCAP istakao negativan rezultat za područje karlice pogođene osobe.

Konačno, Megane dobija 79% za bezbednosne sisteme, zahvaljujući prisustvu brojnih uređaja kao što su zadržavanje trake i inteligentni pomoćnik za brzinu.

BMV serije 2 Coupe – 4 zvezdice
Jedini model u ovoj test seriji koji nije postigao maksimalnu ocenu je novi BMV serije 2 Coupe . Bavarac je dobio pozitivne rezultate za zaštitu odraslih i dece (82% i 81%), kao i ocenu od 67% za zaštitu pešaka.

Kupe serije 2 je kažnjen efikasnošću sistema za pomoć vozaču sa rezultatom od 64%, posebno zbog nedostatka preciznosti u složenijim scenarijima, kao što je kočenje u slučaju nužde kada se biciklista iznenada sruši.

Volksvagen ID.5 i Ford Tourneo Connect – 5 zvezdica
5 zvezdica takođe za Volksvagen ID.5 i Ford Tourneo Connect, što je potvrdilo rezultate dobijene od strane ID.4 i Volksvagen Caddija. Ovi modeli zaista dele veliki deo strukture i komponenti i nude suštinski identičan stepen zaštite.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close