Automobili

Iespark će postaviti nekoliko hiljada terminala na parkiralištima

Sa pojavom električnih automobila, infrastruktura povezana sa punjenjem se umnožava . Ali mnogi strahuju da broj električnih automobila na putu raste brže od broja dostupnih stanica za punjenje.

U Francuskoj, mreža za punjenje nije dovoljno razvijena da se nosi sa proliferacijom električnih automobila. Ministarstvo saobraćaja i ekološke tranzicije je ipak postavilo ambiciozan cilj, a to je da se do 2021. godine dostigne 100.000 punjača. Nažalost, danas još uvek nedostaje oko 50.000.

Nekoliko igrača koji se bave mobilnošću nameravaju da iskoriste uspon električnog automobila kako bi ponudili usluge koje idu uz njega. Tako je Iespark, vodeći francuski igrač u dugoročnim parking rešenjima, upravo prikupio sredstva od 28 miliona evra. Kompanija planira da ovu sumu iskoristi za razvoj ponude za one koji voze električna vozila.

Iespark ima za cilj da do 2025. godine opremi više od 30.000 parking mesta električnim terminalima . Veliki francuski gradovi će imati koristi od toga, kao i pojedini italijanski gradovi. Parking mesta će biti integrisana u ponudu dugoročnog zakupa, dostupna na platformi Iespark.

„Čak i dok se automobilska industrija kreće ka potpuno električnoj i država ubrzava, jasno je da infrastruktura za punjenje nije spremna da prihvati takav vozni park u gradu“ , precizira suosnivač i ko-izvršni direktor Charles Pfister of Iespark. Prema njegovim rečima, do 2025. godine bez infrastrukture za punjenje biće blizu 500.000 električnih vozila, a do 2028. bi ta cifra mogla da pređe milion.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close