Automobili

Izašao je prvi 100% električni BMV M

Prošlog avgusta, BMV je potvrdio da radi na novom modelu pod oznakom M i 100% električnom. Ali nekoliko meseci radio tišina, dok jedan od naših špijunskih fotografa nije naišao na nešto što je izgledalo kao prototip dotičnog automobila.

Namenjen da zaseni Porsche Taican i druge Audi e-tron GT , prvi 100% električni BMV M u istoriji trebalo bi da bude predstavljen sledeće godine.

Još sportskije
Kao što vidite, prototip je zasnovan na bazi BMV i4 M50, ali sa nekim dodatnim atributima, kao što su šira karoserija, veće felne ili čak prednji kraj koji izgleda inspirisan novim BMV M4 CSL . Ostaje da se vidi da li je ovo čist estetski element ili takođe pomaže da se sistem baterija bolje ohladi. Kočnice su takođe mnogo veće.

Najbolji video snimci:

Unutra, što nije iznenađujuće, trebalo bi da ugradi novi sistem za informisanje i zabavu proizvođača, sa zakrivljenom dvostrukom pločom. Karbon, alkantara i koža treba da krase sve elemente kabine.

Više od 600 KS?
BMV je već potvrdio da će prvi 100% električni M imati četiri elektromotora i da će biti opremljen sistemom koji može modulirati snagu svakog motora za nekoliko milisekundi.

Prema BMV-u, ovaj model će na taj način biti „izuzetno okretan u zaokretima, stabilan u svakoj situaciji i čak može sebi dozvoliti nekoliko proklizavanja u određenom režimu“ .

Za sada, snaga pogona ostaje nepoznata, ali će nesumnjivo biti znatno iznad 544 KS BMV i4 M50 . Prema nekoliko glasina koje kruže oko automobila, on će biti moćniji čak i od novog BMV iKs M60 i njegovih 619 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close