Automobili

Lamborghini Aventador Ultimae (2021) – sa V12 od 780 ks!

Pre izumiranja vrste, Lamborghini predstavlja ultimativnu verziju svog Aventadora.
Nešto obećano, Lamborghini predstavlja automobil opremljen atmosferskim V12. Ja sam jedan od najnovijih modela bika koji neće hibridizovati , a nakon ovoga, kao što je najavljeno u planovima italijanskog proizvođača, svi Lamborghini će biti hibridni od 2023. godine.

Lamborghini je malo verovatno da će lansirati novi model u pravom smislu te reči. Kao što se očekivalo, ovo je još jedna verzija Lamborghini Aventadora, modela koji se prodaje od 2011. godine i koji će uskoro udahnuti poslednje.

“Ovo je poslednji čisti Lamborghini sa V12 motorom. To je vrhunski Aventador i na najbolji mogući način zatvara izvanrednu eru. Poslednji je te vrste i kombinuje maksimalnu snagu sa neponovljivim stilskim DNK Lamborghinijem”, rekao je Stephan Vinkelmann , Predsednik Lamborghinija.

Najmoćniji od svih
Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae ima najmoćniji V12 u istoriji. Za nekoliko godina ovaj motor će postati redak i zbog toga tražen. Sa svojom snagom od 780 ks za 720 Nm obrtnog momenta , Lamborghini Aventador Ultimae je moćniji od Aventadora S (+40 ks), pa čak i od SVJ (+10 ks).

Lamborghini je takođe smanjio težinu superautomobila zahvaljujući ugljeniku. LP 780-4 Ultima je lakši za 25 kg, sa 1550 kg na vagi, njegov odnos težina / snaga je 1,98 kg / ks. Snaga se usmerava na sva četiri točka preko 7-stepenog ISR menjača.

Ubrzanje od 0 do 100 km / h je samo 2,8 sekundi, a 0 do 200 km / h postiže se za 8,7 sekundi. Italijanski bik je takođe sposoban da se vrti maksimalnom brzinom od 355 km / h. Kao i Aventador S, ima upravljač na sva četiri točka da bi bio okretan u zavojima.

Svim svojim stilom
Što se tiče stila, Lamborghini Aventador Ultimae koristi novi prednji branik. Njegov spliter je veći, a dodani su i usisnici za vazduh koji daju više kiseonika superautomobilu. Što se tiče zadnjeg dela, preuzet je sa SVJ-a, s tom razlikom što Ultimae nema fiksni spojler. Nosi 20 “srebrnih Dianthus naplataka napred i 21” pozadi. Dostupni su u bronzi, crnoj ili titan sivoj boji.

Iznutra se ovaj Aventador odlikuje kožom i presvlakama od alkantare. Na sedištima su i karbonski elementi i „I“ uzorak. Značka „Ultimae“ vidljiva je pored sedišta, primetićemo i na vozačkoj strani pločicu koja označava broj vozila.

Jer da, zaista, Lamborghini LP 780-4 Ultimae biće proizveden u samo 350 primeraka . Biće i 250 Lamborghini LP 780-4 Ultimae Roadster . Prve kopije su već isporučene, superautomobil će se moći pogledati od 8. do 11. jula na Goodvood Festivalu brzine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close