Automobili

Meklaren odlaže isporuke Arture

Meklaren Artura je predstavljen u februaru 2021 . Prvobitno je planirano da bude lansiran u K4 2021, ali nije sve išlo kako je planirano. Zaista, kako je potvrdio portparol brenda Rodžer Ormišer, marketing plug-in hibridnog superautomobila je odložen zbog krize čipova koja je potresla automobilsku industriju.

Engleski proizvođač mora da se bavi resursima koji su mu dodeljeni i radije daje prednost drugim modelima koji mu omogućavaju da oslobodi udobniju marginu od svog novog modela. Pod ovim uslovima, isporuke Meklaren Arture neće biti izvršene nekoliko meseci. Priča se da američki kupci neće biti isporučeni do jula 2022 .

Meklaren nije izolovan slučaj jer je čitava automobilska industrija pogođena ovom krizom. Sećamo se da neki proizvođači nisu imali izbora osim da uklone neke karakteristike sa svog vozila kako bi mogli da nastave da ih proizvode i prodaju. Nalazimo se u 2022. godini i ova kriza je i dalje aktuelna, iako se čini da se situacija malo po malo vremenom popravlja.

Podsećanja radi, Artura je prvi plug-in hibrid proizveden u seriji od strane proizvođača Voking (Meklaren P1 je proizveden u ograničenoj seriji). Kombinuje 3,0 L tvin-turbo V6 motor sa električnim motorom da bi isporučio ukupnu snagu od 680 KS za 720 Nm obrtnog momenta . Ovaj automobil može da ubrza od 0 do 100 km/h za 3,0 sekunde i od 0 do 200 km/h za 8,3 sekunde. NJegova maksimalna brzina je 330 km / h.

  1. godine, imali smo priliku da testiramo dva modela sa potpisom Meklarena i pokretana raskošnim V8 4.0 L tvin-turbo. Prvi je McLaren GT, drugi je veličanstveni McLaren 720S od 720 KS. Ova dva testa se mogu naći u nastavku.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close