Automobili

Mercedes EKA (2021): Električna verzija GLA počeće na proleće 2021

Prvo je prednji pogon sa 140 kV (190 PS) i dometom od preko 400 km
EKA je već prikazan kao studija dizajna 2017. godine, a konačno bi trebao biti dostupan u prodajnim salonima na proleće 2021. godine. Mercedes je najavio čitavu porodicu modela, ali na početku će biti samo EKA 250 sa 140 kV (190 PS).

Litijum-jonska baterija sa 66,5 kVh (neto) omogućava opseg VLTP-a od 426 kilometara (NEDC: 486 km). EKA se puni sa najviše 11 kV naizmenične struje ili sa do 100 kV jednosmerne struje. Cene počinju od 47.541 evra. Zbog neto kataloške cene manje od 40.000 evra, finansiranje se i dalje može odbiti.

Verzije EKA sa preko 200 kV biće ponuđene kasnije, a slediće verzije sa pogonom na sva četiri točka. Pored toga, Mercedes obećava verziju sa dometom VLTP preko 500 kilometara.

Sa dužinom od 4,46 metara, EKA je znatno duži od GLA, ali međuosovinsko rastojanje i zapremina prtljažnika su identični. Međutim, prazna težina EKA-e je oko 500 kilograma veća od težine osnovnog benzina GLA.

Spolja, EKA podseća na GLA gotovo kao jedno jaje drugom. Posebne karakteristike su „rešetka sa crnim panelom“, koju poznajemo iz Mercedesa EKC , i neprekidna traka svetla napred i pozadi. Kokpit je takođe vrlo sličan GLA-u, ali postoji šema ružičastog zlata i plave boje u zavisnosti od linije opreme.

Info-zabavni sistem MBUKS radi ili sa dva 7,0-inčna ekrana ili sa dva 10,25-inčna ekrana („široki ekran“). Opcioni displej u boji i navigacija sa proširenom stvarnošću su opcionalno dostupni.

Visokotehnološka verzija ukrasnog elementa na suvozaču sa pozadinskim osvetljenjem trebalo bi da bude spektakularna (u verzijama Electric Art , AMG Line i Edition 1 ). Prozirni delovi površine osvetljeni su svetlosnim vodičem.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close