Automobili

Poslednji Lamborghini Aventador prodat za više od milion evra

Lamborgini je pre nekoliko dana najavio aukciju poslednjeg primerka Aventadora u pratnji NFT-a. Ovo je Ultimae verzija opremljena V12 motorom sa atmosferskim usisavanjem od 780 ks koji može da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 355 km/h.

“To je poslednji čisti Lamborghini sa V12 motorom. To je vrhunski Aventador i zatvara izvanrednu eru na najbolji mogući način. On je poslednji te vrste i kombinuje maksimalnu snagu sa neponovljivim stilskim DNK Lamborghinija “, rekao je Stephan Vinkelmann, Predsednik Lamborghinija.

Iako više od 400.000 evra, brend nije otkrio cenu Aventador Ultimae. Međutim, poslednji primerak je oborio sve rekorde na aukciji. U stvari, prodat je za 1.603.125 dolara, ili skoro 1,5 miliona evra po trenutnom kursu . Biće proizveden tokom godine pre nego što bude isporučen vlasniku sledećeg septembra.

Kao što je naznačeno na početku članka, ovaj Aventador dolazi sa NFT-om, ili ne-zamenljivim tokenom, u saradnji sa umetnicima Kristom Kim i Stivom Aokijem, kao i INVNT GROUP. Ovo takođe daje pravo vlasniku da prisustvuje pregledu prezentacija budućih Lamborghinija proizvedenih u ograničenim serijama, privatnoj poseti Museo Lamborghini, kao i virtuelnom sastanku sa kreatorima ovog NFT-a.

Umetnici su radili ruku pod ruku sa Lamborghinijevim odeljenjem za prilagođavanje Ad Personam. Zajedno su odlučili da ovu kopiju obuče bojom koja meša Blue Nethuns i Nero Noctis . Unutrašnjost nije izostavljena jer postoje narandžasti ukrasi inspirisani „Marsovim zalaskom sunca Metaverse“.

Prodajom ovog primerka na aukciji, Lamborghini definitivno okreće stranicu na Aventadoru. Novi model je na putu, biće opremljen V12 , ali ovaj put će biti elektrifikovan.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close