Automobili

Pune, fabrika Škoda-VV u Indiji, takođe energetska izvrsnost

Tržišta u razvoju su jedan od ciljeva na koji se brend Škoda najviše fokusira kako bi ojačao svoju ulogu globalnog referentnog brenda, a fabrike na teritoriji Indije su imale i još uvek imaju sve veći značaj u ovom programu.

Konkretno, onaj u Puneu je nekoliko godina podržavao proizvodnju svih modela rezervisanih za domaće tržište, zatim se koncentrisao na kompaktne i danas je u centru plana širenja za jačanje udela brenda i na modelima Jugoistočna Azija kao što je Vijetnam. Ali to je takođe i tehnološki centar, gde se razvijaju modeli kreirani posebno za Aziju, i fabrika sa malim uticajem na životnu sredinu.

Mlad ali “stručnjak”
Fabrika u Puni je rođena na početku novog milenijuma osnivanjem Folksvagen Indije, koja će se otprilike 20 godina kasnije, 2019. godine, spojiti sa drugom kompanijom koju je stvorio Folksvagen i sa Škodom Indijom formirajući novi Škoda Auto Volksvagen Indija .

Fabrika u Puni je prava fabrika sa godišnjim kapacitetom od oko 200.000 vozila kojoj je oko 2015. pridodato i motore, u posebno izgrađenoj zgradi, nešto manje od 100.000 jedinica godišnje. Puna je glavni centar, a takođe i referenca za drugu indijsku fabriku, onu u Aurangabadu , koja je međutim fabrika za finalno sklapanje kompleta pripremljenih u drugim fabrikama.

U Puni, Folksvagen je u početku proizvodio automobile sopstvenog brenda, kao što su Polo i Vento, i Škoda Fabia i Rapid, dakle automobile napravljene na malim platformama. Od 2020. godine, međutim, doći će do prelaska na modele više kategorije, koji uključuju limuzinu Slavia i SUV Kushak , razvijene posebno za indijsko tržište, kao i Volksvagen Taigun i Virtus .

Takođe proizvodi i za druge fabrike
Fabrika prati programe dekarbonizacije koje posebno Škoda brend sprovodi sa svojim specifičnim programom i opremljena je važnim fotonaponskim parkom za smanjenje zavisnosti od energije dobijene iz fosilnih goriva i kontinuiranim tehnološkim implementacijama za poboljšanje logistike, potrošnje energije i zagađenja i proizvodnja otpada u različitim odeljenjima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close