Uncategorized

Volvo s Googleom za automobile sa samostalnom vožnjom

Švedska kompanija potpisala je s Waymom ugovor (koji kontrolira Great G) za buduće modele bez vozača
Prvo dogovor za novi infotainment sistem koji je debitovao na električnom XC40, sada već samovozećim automobilima. Partnerstvo između Volva i Googlea sve se više steže suradnjom švedske kompanije i Waymoa (Googleovo rebro posvećeno bespilotnim automobilima).

Volvo se tako pridružuje grupi koju čine Renalt i Nissan, FCA, Mercedes i drugi proizvođači, posvećeni razvoju autonomnih sistema vožnje zajedno s divovima iz Silicijske doline.

Ekskluzivno
Waymo će biti Volvo ekskluzivni partner u stvaranju automobila za samostalnu vožnju, a njegov cilj bit će razviti sustav umjetne inteligencije koji će moći upravljati automobilom bez ljudske intervencije. Umjesto toga, Volvo će imati zadatak stvoriti platformu i modele na kojima će instalirati tehnologije koje je razvio Google. Softver i hardver koji se također mogu koristiti od marki vezanih za Volvo, a to su Polestar i Lynk & Co.

Suradnja s Waymom neće dovoditi u pitanje partnerstvo Volvo i Uber, rođenih prije godina i usredotočeno je na stvaranje taksi voznih parkova. Tužno poznata suradnja za incident 2018. godine.

Grupna trka
Waymo se tako vraća sklapanju sporazuma s proizvođačima automobila kako bi dodatno ubrzao razvoj i pokretanje vremena samostalne vožnje. Utrka u kojoj se vidi sve više i više natjecatelja koji su prvi koji će završiti ili ne izgubiti teren, bez izvjesnosti o tome koja će biti stvarna vremena prezentacije automobila sposobnih za vožnju, ostavljajući vozaču vremena za posao i opuštanje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close