Automobili

2021 Volksvagen Golf prihvata uobičajene automatske, DSG modele performansi

Nova generacija VV Golf Mk8 će usvojiti redovan automatski menjač kada bude u prodaji u Australiji 2021. godine.

Redovne verzije Volksvagenovog Mk8 Golf 2021 će odstupiti od menjača sa dvostrukim kvačilom u korist klasičnih automatski menjača.

Prekidač se odnosi samo na regularne verzije Volksvagenovog Mk8 Golf 2021 pokretanog 1,4-litarskim benzinskim 110kV sa automatskim, ista kombinacija kao u Skoda Karok.

Modeli Volksvagen Mk8 Golf R, GTI i Alltrack iz 2021. i dalje će koristiti automatske transmisije sa dvostrukim kvačilom (poznate kao DSG u Folksvagense).

Izbor menjača je delom zaslužan za specifičnu kalibraciju motora (i automatsku kombinaciju prenosa) razvijenu u skladu sa zastarelim australijskim propisima o Euro 5 koji su uvedeni 2009. godine, a koji su za deceniju zaostajali za evropskim standardima.

Trevor St Baker, osnivač ERM Energi-a i član odbora Instituta za energetsku politiku, upozorio je prošle nedelje da u Australiji postoji rizik da će biti nagomilani manje efikasni automobili ako vlada ne smanji standarde o emisiji vozila.

Euro 5 standardi koje Australija primenjuje trajali su samo u 2015. u Evropi. Od januara 2021. Evropska unija će uvesti još strože zahteve od 6 eura. Volksvagen Golf Mk8 modeli koji se prodaju u Euro 6d zemljama dobiće 1,5-litarski turbo benzinac i sedmostepeni DSG menjač.

Mjenjači sa dvostrukim kvačilom pomažu u smanjenju emisija i potrošnje goriva i imaju prioritet u vozilima namijenjenim zemljama Euro 6d.

Volksvagen Australia rekao je CarAdvice-u: “DSG se nastavlja u svim ostalim varijantama i u svim modelima Volksvagen putničkih vozila (osim Touarega)”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close