Automobili

Audi RS 5 Avant već se vozi na Nurburgringu

Audi RS 4 Avant će postati RS 5 Avant. Promjena imena u Ingolstadtu rezultat je odluke brenda da sve modele s motorom s unutarnjim izgaranjem identificira neparnim brojevima, dok će oni 100% električni imati parne brojeve.

Ime neće biti jedina novost planirana za super karavan, koji će prvi put u svojoj povijesti biti plug-in hibrid. Neophodan korak ne samo za smanjenje emisija, već i za podizanje performansi na višu razinu.

Kako će se promijeniti
Očekuje se između kraja 2024. i početka 2025., novi RS 4 Avant (ispričavamo se, RS 5) viđen je na Nurburgringu u špijunskom videu koji je na YouTubeu objavio CarSpyMedia. Sportski obiteljski automobil još je umotan u omot i kamuflažu, ali čini se da su oblici konačni.

Sa širokim dizajnom s naglašenim odbojnicima sprijeda i straga, Audi ima veliku rešetku u obliku šesterokuta. Bitna je veličina aluminijskih naplataka, barem 20″ ili 21″, dok straga nalazimo prilično izbočen spojler i dvije ovalne ispušne cijevi.

LED svjetlosna traka u sredini vrata prtljažnika također ne bi trebala nedostajati.

Šasija i motor
Uz estetiku, šasija budućeg RS 5 Avanta također je redizajnirana, s naizgled nižom i čvršćom postavom od sadašnjeg A4 Avanta. Kočioni sustav uvijek bi trebao biti karbonsko-keramički, dok će pogonski sklop činiti V6 motor u kombinaciji s električnom jedinicom.

Svakako, ukupna snaga će premašiti 450 KS i 600 Nm trenutnog 2.9 V6, uz ubrzanje od 0 do 100 km/h koje bi trebalo pasti ispod 4 sekunde. Na Audiju ćemo uvijek pronaći quattro pogon na sva četiri kotača, dok bi doseg baterije mogao biti oko 50-70 km.

Za više informacija, međutim, morat ćemo pričekati još nekoliko mjeseci.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close