Automobili

Bugatti Bolide, licem u lice sa hiper automobilom na stazi

Samo njegov motor V16 Kuadriturbo proizvodi 1.850 KS bez pribegavanja elektrifikaciji. Pogledajte video!
Pitanje koje je dovelo do neverovatnog Bugatti Bolide-a bilo je jednostavno: „Šta ako razvijemo super lagani sportski automobil sa V16?“ Istina je da smo nedavnim otkrićem Black Car- a i ostalih Chiron Super Sporta pomalo zaboravili ovaj radikalni hiper automobil proučavan isključivo za stazu.

Ali ostalo nam je u lepom sećanju povodom salona automobila u Milanu Monza 2021, koji traje do 13. juna, gde je izložen na ulicama prestonice mode. I naše italijanske kolege iz Motor1.com Italija su mogli da priđu automobilu da nam ga predstave na video snimku!

Sa Bugatti Chiron-om , u različitim verzijama, razgovor o snazi od 1500 ili 1600 ks gotovo je postao uobičajen. Osim što ovaj koncept Bolide malo menja situaciju daljnjim povećanjem doze: ovaj ekstremni Alzašanin najavljuje snagu od 1850 ks (za isto toliko Nm obrtnog momenta). A ako to nije bilo dovoljno, istovremeno smanjuje težinu na samo 1240 kg – što je ekvivalent uobičajenom Volksvagen Golfu – zahvaljujući intenzivnoj upotrebi ugljenika i titana.

Koristeći naš kalkulator, utvrđujemo odnos snage / težine od 0,67 kg / ks, što znači da svaka „konjska snaga“ mora vući mnogo manje od kilograma. Da napravimo još jedno poređenje, Chiron iz kojeg potiče Bolide ima odnos 1,33 kg / KS. Pa ipak, performanse Molsheim-ovog hiper automobila su zaista zaista neverovatne!

Zamislite da su Bugatti Bolide … 0 do 100 km / h najavljeni za samo 2,17 sekundi, a 0 do 400 km / h za samo 24,64 sekunde. To znači da iza sebe ostavlja mnoštvo drugih hiper automobila poput Ferrarija SF90 ili Koenigsegg Jesko , i sve to bez i najmanjeg oblika elektrifikacije: sva čista snaga cilindara V 16 i četiri turbo motora pušu bez prestanka.

Podsećanja radi, za razliku od ranih dana Crnog automobila, ovaj Bugatti Bolide nije samo model veličine 1: on dobro vozi! Ali još uvek ne znamo da li je Bugatti odlučio da ga proizvede ili ne, čak i u malim serijama … Nastavak!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close