Automobili

Bugatti Chiron i Bolide su zvanično prodati!

Krajem oktobra 2021. Bugati je “upozorio” ljubitelje automobila da ističe vreme za kupovinu Chirona . U to vreme je još uvek bilo dostupno manje od 40 primeraka. A to više nije slučaj, jer su svi preostali hiperautomobili našli svoje korisnike.

Ukupno 150 kupaca dubokog džepa naručilo je čudovište na V16 prošle godine, od kojih su 60% bili novi kupci brenda Molsheim.

Od ovih 150 budućih bogatih vlasnika, 40 se odlučilo za Bugatti Bolide , koji je nazvan „najekstremnijim Bugatijem ikada”. Iako je zver sa numere predstavljen prošlog avgusta na The Kuail u produkcijskoj verziji , francuskom brendu je trebalo samo nekoliko meseci da proda sve kopije koje dolaze.

Za to ste očigledno morali biti veoma bogati, ali i veoma strpljivi! Bolide je prodat za oko 4 miliona evra (bez poreza), dok automobili neće biti isporučeni pre… 2024!

  1. je bila naporna godina za Bugatti, sa lansiranjem isporuka Super Sport 300+ i isporukom Black Cara , jedinstvenog automobila od 13,4 miliona dolara, njegovom misterioznom vlasniku. Pored toga, sve jedinice Divoa su isporučene u proteklih 12 meseci, kada je kompanija otvorila četiri izložbena salona u Tokiju, Singapuru, Rijadu i Mančesteru.

Što se tiče onoga što nam Bugatti sprema za 2022. godinu, deset primeraka Centodieci- a sa slatkim mirisom EB 110 biće finalizovano i poslato njihovim vlasnicima. Isporuke Super Sporta kupcima će uskoro početi, kao deo Bugatijevog ukupnog plana da isporuči najmanje 80 vozila ove godine.

Naravno, 2022. godina je važna iz još jednog razloga: novostvorena zajednička kompanija Bugatti Rimac počeće da radi sa 435 zaposlenih. 300 će se nalaziti u Zagrebu, a 135 u Molshajmu, plus 180 iz razvojnog centra VV grupe u Volfsburgu.

Podsećanja radi, Rimac grupa drži 55 odsto akcija, dok preostalih 45 odsto pripada Poršeu. Mate Rimac, osnivač i generalni direktor Rimac automobila, direktor je nove kompanije sa sedištem u Svetoj Nedelji. Porše će biti “strateški akcionar”. Oliver Blume, predsednik Porsche-a, je član nadzornog odbora, kao i Lutz Meschke, potpredsednik i glavni finansijski direktor Porsche -a .

Sada nestrpljivo čekamo da saznamo više o budućnosti i prvim modelima koji će biti razvijeni pod okriljem Bugatti Rimac-a, već najavljenog kao „izvanrednog“.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close