Automobili

Bugatti Chiron na 414 km/h na autoputu kao da ste tamo

Pre samo mesec dana podelili smo sa vama snimak Radima Pasera ​​koji je gurao svoj Bugatti Chiron po nemačkom autoputu dok nije postigao fenomenalnu brzinu od preko 400 km/h. Nakon što je dobio mnogo komentara u kojima se od njega tražilo da objavi video snimak koji je snimila njegova kontrolna kamera, Radim je podelio ovaj impresivan snimak kako bi doživeo svoj rekord brzine iznutra, kao da ste vi tamo.

Pre pokušaja ovog podviga, biznismen je preduzeo sve neophodne mere predostrožnosti kako bi se osiguralo da sve prođe kako treba. Kao što smo objasnili u prethodnom članku, njegov lični automobil je vraćen u Francusku u radionicu u Molshajmu na detaljnu proveru. Kada je inspekcija završena, Radim Paser i njegov tim krenuli su rano ujutru na deonicu od 10 km u pravoj liniji radi optimalne vidljivosti.

Nakon stidljivog ulaska na autoput do 200 km/h, Bugatti Chiron je stabilizovao brzinu nekoliko sekundi pre nego što je njegov vozač spustio nogu. Tamo gde bi većina automobila dahtala, Chiron je krenuo sa praskom, jureći brzinom munje.

Hiperautomobil je začas dostigao 300 km/h, zatim 400 km/h, pa sve do 414 km/h prema kilometraži ovog čudovišta od 1500 KS. Biznismen je ostao na podu nekoliko sekundi kako bi uživao u ovim trenucima intenzivnog zadovoljstva.

Dok pišemo ove redove, saznajemo da je sva proizvodnja Bugatti Chirona sada prošla. Svih 500 primeraka je pronašlo kupce nakon više od 5 godina na tržištu. Alzaški proizvođač sada ispisuje novu stranicu u svojoj istoriji od braka sa Hrvaticom Rimac .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close