Automobili

Dodatak Porsche Cayenne sada duže putuje na električni pogon

Njemački SUV zamjenjuje baterije od 14,1 kWh sa 17,9 paketa, za 48 km autonomije s nula emisija. Sa elektrifikacijom koja je sve važnija za nove automobile, može se dogoditi da restyling ili model godine više nisu koncentrirani na stil ili tehnologiju, već na kapacitet baterija koje se koriste za napajanje električnih motora.

 Baš kao što se događa s Porsche Cayenne E-Hybrid, plug-in hibridnom verzijom velikog njemačkog SUV-a, koji s modelnom godinom 2021. ažurira svoje akumulatore zamjenom starih 14,1 kWh novijim i snažnijim 17,9 kWh. Duža tišina Rezultat je postizanja veće autonomije u 100% električnom režimu nego u prošlosti, sa 30% više kilometraže bez emisije, za ukupno 48 km izračunato prema WLTP ciklusu. 

Brojka za Cayenne E-Hybrid sa 462 ks, dok snažniji Turbo S E-Hybrid od 680 ks može preći i do 42 km bez pokretanja svog twin-turbo V8. Integriran u 8-brzinski automatski mjenjač Tiptronic, električni motor prebacuje na 136 kotača od HP i 400 Nm obrtnog momenta, za maksimalnu brzinu od 135 km / h, nakon čega motor sa unutrašnjim sagorijevanjem preuzima na sebe. 

Optimizirano punjenje Zajedno s dometom u električnom režimu, baterije Porsche Cayenne plug-in hibrida dodaju optimiziran postupak punjenja kroz različite vrste punionica. Punjenje kod kuće može se obaviti putem Porsche Mobile Charger Connect, inteligentne zidne kutije s različitim funkcijama, poput tajmera za upravljanje vremenima punjenja. Ovaj sistem može podržati Home Energy Manager, zahvaljujući kojoj možete provjeriti ukupnu potrošnju energije vašeg doma, uspostavljajući maksimalnu snagu koju isporučuje zidna kutija, kako ne biste preopteretili kućnu mrežu. Svim funkcijama može se upravljati putem aplikacije Porsche Connect, dostupne za Android i iPhone pametne telefone.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close