Automobili

Dvije nove boje za Tesla Model Y

Paleta boja dostupna za model Y proširena je dolaskom dvije nove boje karoserije. To su tamna trešnja crvena i živa srebrna.

Oba se proizvode u Gigafabrici u Berlinu, isključivo za modele namijenjene Evropi i Bliskom istoku. Ali nisu dostupni za sve verzije.

crvene i srebrne
Dvije nove boje mogu se odabrati za Tesla Model Y Long Range i Performance . Početna verzija, s druge strane, i dalje je dostupna samo u klasičnijim Red Micalizzato i Grigio Scuro Metallizzato.

Obje ove boje nestaju na modelima Long Range i Performance, ustupajući mjesto prepoznatljivijim Dark Cherry Red i Mercury Silver bojama . Prvi se odlikuje visokom zasićenošću, sposoban da se mijenja ovisno o svjetlosti. Druga je, pak, dinamična boja sa efektom “tečnog metala” koja ističe oblik Teslinog najmanjeg SUV-a .

Ostale boje u asortimanu
Rosso Ciliega Scuro košta 3.200 evra , a Argento Mercurio 3.000 evra . Oba se proizvode u Gigafactory u Berlinu, gdje je visoko automatizirana kabina za farbanje sposobna nanijeti do trinaest slojeva boje, što rezultira vrlo intenzivnom dubinom.

Za zapisnik, ostale boje dostupne za model Y Long Range i Performance su pastelno crna, koja se nudi za 1.200 €, okeansko plava metalik za 1.600 € i biserno bijela mikalizato, koja se nudi kao standard.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close