Automobili

Električni Mercedes CLA, pregled električne limuzine budućnosti

Mercedes – ova gama će doživeti duboke transformacije u narednim godinama. Brend će postepeno napustiti EK nomenklaturu za električnu energiju i smanjiti broj prisutnih modela kako bi što više pojednostavio svoj cenovnik.

U ovom scenariju velikih promena, postojaće električna limuzina početnog nivoa koja bi trebalo da preuzme nasleđe EKA i CLA i stigne oko 2025 .

Novi život za “najpristupačniji” električni automobil u gami
Dolazak modela notčbek (najverovatnije samo električnog) očekivan je tizerom prikazanom prošlog maja tokom događaja „ The Economics of Desire ” i brojnim špijunskim fotografijama u poslednjih nekoliko nedelja. Prototipovi koje koristi proizvođač sugerišu da posao tek počinje, ali ove početne informacije su nam pomogle da pokušamo da zamislimo automobil u njegovom konačnom obliku.

Render kombinuje modernizovani dizajn trenutnog CLA (nedavno podvrgnutog malom restilizovanju) sa sada klasičnim stilskim karakteristikama EK modela. Tako zamišljamo električni CLA sa još glatkijim i aerodinamičnijim linijama i sa neizbežnom LED svetlosnom trakom koja prelazi ceo prednji deo. Da bi dala dodatnu ličnost „prednjem delu“, tu je i rešetka preuzeta iz Vision EKKSKS .

Prema glasinama, u stvari, veza između budućeg CLA i superefikasnog prototipa predstavljenog početkom 2022. biće veoma jaka. Limuzina bi mogla da nasledi različita rešenja koja imaju za cilj maksimalnu aerodinamiku sa direktnim uticajem na domet i udobnost vožnje.

Takođe će se promeniti ispod kože
Po svoj prilici, električni CLA će se roditi iz modularne MMA platforme, arhitekture koja je namenjena za smeštaj velikog dela Mercedesove ponude sa nultim emisijama u budućnosti. NJegov debi se očekuje 2024. godine i sa njim je razumno očekivati pogonske sklopove bez presedana, sa baterijskim paketima nove generacije i još efikasnijim elektromotorima.

U želji da dobijemo neke podatke zasnovane na podacima trenutnog EKA -a, očekujemo verzije sa pogonom na prednje i četiri točka od najmanje 200 KS, sa dometom između 450 i 550 km.

Softverski deo će takođe biti obnovljen, sa operativnim sistemom koji je interno razvio brend. Velika pažnja biće posvećena i asistenčnim sistemima, toliko da se čini verovatnim usvajanje uređaja nivoa 3 za autonomnu vožnju .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close