Automobili

Električni Rolls-Roice će zadržati klasične elemente dizajna

Proizvođač luksuznih automobila Rolls-Roice nema nameru da odbaci poznate delove svojih budućih električnih vozila. Kako napominje portal autocar.co.uk, reč je pre svega o rešetki hladnjaka.

Britanski brend će početi da proizvodi svoj prvi električni automobil 2023. godine. Biće to kupe po imenu Spectre . Nedavno je kompanija čak predstavila seriju fotografija modela u kamuflaži, kroz koje su se mogle videti tradicionalne spoljašnje karakteristike brenda. A sada se već pouzdano zna da Rolls-Roice namerava da zadrži neke elemente iz benzinskih automobila.

Kako primećuju britanski novinari, ogromna rešetka hladnjaka na rols-rojsu je tradicija i ne mogu se tako lako otarasiti tradicije. Međutim, u Spectre-u će džinovski „roštilj“ imati isključivo dekorativnu funkciju: očigledno, nema govora ni o kakvom sistemu hlađenja.

Podsetimo, električni automobil je zasnovan na platformi na kojoj su već bazirani aktuelni benzinski Phantom, Cullinan i Ghost. Napominje se da je ova arhitektura od samog početka bila dizajnirana za različite elektrane. Nažalost, još nismo obavešteni o detaljnijim tehničkim karakteristikama. Sada prototipovi prolaze kroz aktivnu fazu testiranja i trebalo bi da premotaju 2,5 miliona kilometara u različitim delovima planete. Prve isporuke kupcima predviđene su za kraj 2023. godine. Pored toga, kompanija je saopštila da će u potpunosti preći na proizvodnju električnih vozila do 2030. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close