Automobili

Ford Mustang Mach-E obara rekord u potrošnji električne energije!

Prešao je 1351 km, zaustavivši se samo 45 minuta da bi se napunio. Ali, postoji ali …
Prema nedavnom izveštaju kompanije Autocar, električni crossover Mustang Mach-E – Fordov direktni konkurent visokoefikasnim Teslinim modelima I i Model 3 – upravo je postavio novi Ginisov rekord u efikasnosti električnih vozila.

Prema tom rekordu, potpuno električni crossover je u proseku iznosio 10,525 km (10,525 km) po kilovat-satu tokom putovanja od 1340 km. Putovanje je vozilo električno vozilo od John o ‘Groatsa do Land’s Enda, najduže moguće putovanje u Britaniji, bukvalno od severa do jugozapada. Čak i ako je određena ruta ovog Mach-E bila duža od najdirektnije rute.

Vozači električnog Mustanga – Paul Clifton, Fergal McGrath i Kevin Brooker – već imaju slične rekorde sa automobilima na dizel ili benzin.

Putovanje je počelo 3. jula i trajalo je 27 sati. Tim je vozio prosečnom brzinom od oko 50 km / h. Stoga je to više bio test hipermobilnosti nego tradicionalni test efikasnosti. Tim se zaustavio samo dva puta da bi se napunio, a ukupno vreme punjenja na putu bilo je samo 45 minuta, ne računajući početno vreme punjenja automobila za put.

Iako Mach-E nema toliko dometa kao neki od njegovih rivala, a njegova EPA ocenjena efikasnost nije među najboljima, ipak je izveo ovaj epski podvig. Tim je delio preko Autocar-a:

“Ovaj zapis ima za cilj da pokaže da su električni automobili sada održivi za sve. Ne samo za kratka gradska putovanja do posla ili do prodavnice ili kao drugi automobil, već i za stvarnu upotrebu na dugim putovanjima kroz. Dokazali smo da je sa ovim automobilom dostignuta je prekretnica.

Doseg i efikasnost Ford Mustang Mach-E čine ga svakodnevnim automobilom koji se može nositi sa nepredvidivim putovanjima. Opravili smo celodnevna testiranja, ukupnih 402 km, i imali smo 45% napunjenosti baterije kada smo se vratili. “

To je upravo razlog zašto se vozači električnih vozila ne mogu osloniti na jedan standard za procenu dometa. Ako puno vozite autoputem i često prelazite ograničenje brzine, malo je verovatno da ćete postići domet koji je procijenio EPA za većinu električnih automobila. S druge strane, ako se uglavnom vozite u gradu, možda ćete biti iznenađeni dometom vašeg automobila.

Da li bi drugi EV mogli lako da pobede rekord Mustang Mach-E pod sličnim uslovima? Nema sumnje da bismo ih trebali videti u narednim nedeljama, mesecima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close