Automobili

Ford Ranger najavljuje plug-in hibrid

Nakon elektrifikacije modela u punoj veličini i malih modela, sa hibridnom i električnom verzijom F-150 i Maverick-a, Ford je odlučio da napravi veliki korak i sa srednjim Rangerom, koji po prvi put najavljuje predstojeću plug-in verziju za početkom 2025. na australijskom tržištu.

Pored prednosti tehnologije punjivih baterija, koja omogućava vožnju sa nultom emisijom u EV režimu, ovaj model će moći da ponudi i Pro Pover Onboard uređaj koji ga pretvara u generator spreman za snabdevanje energijom alata i pribora.

Dobro integrisan
Plug-in hibridni sistem razvijen za Ranger zasniva se na 2,3-litarskom Ecoboost četvorocilindričnom turbo motoru sa hibridnim modulom i punjivim baterijama integrisanim u dizajn šasije kako ne bi oduzimali prostor i praktičnost i zadržali normalne karakteristike popularan pick-up, uključujući pogon na sva četiri točka sa specifičnim režimima vožnje za svaku situaciju vožnje.

Ford najavljuje autonomiju u 100% električnom režimu vožnje od oko 45 km , što je prema statistici koja se u ovom slučaju odnosi na australijsko tržište dovoljna za dnevne potrebe više od polovine radnika, pružajući tako mogućnost kretanja sa nule. emisije za dnevne potrebe. U isto vreme, tovarni prostor ostaje nepromenjen dok je maksimalni kapacitet vuče 3.500 kg.

Energija za sve
Kao i njegova veća hibridna i električna F-150 braća, Ranger Plug-in Hibrid će ponuditi vredan Pro Pover Onboard sistem koji vam omogućava da iskoristite ugrađeni električni sistem za snabdevanje energijom spoljne opreme i transformaciju samog hibrida u generator sa koje vazduh gradilište ili poljoprivrednu opremu kao i prilikom kampovanja i uopšte slobodnog vremena.

Kao što je Andrev Birkic , predsednik i izvršni direktor Fordovog odeljenja za Australiju i Novi Zeland, istakao, ovo čini Ford srednje veličine pravim univerzalnim vozilom sa dodatnim dodirom fleksibilnosti:

„Ranger Plug-in Hibrid je najbolje rešenje za posao, igru i porodicu, nudeći kupcima električnu vožnju sa nultom emisijom izduvnih gasova za kratka putovanja ili hibridne performanse koje pružaju neverovatne performanse na putu i ​​van njega.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close