Automobili

Head-up displej budućnosti biće na CES-u u Las Vegasu

Minimiziranje ometanja i pružanje informacija jasno i odmah je cilj head-up displeja. Ova tehnologija omogućava projektovanje na malom ekranu ili direktno na putu informacija kao što su brzina kojom vozite ili čak indikacije u vezi sa GPS-om.

Na CES-u u Las Vegasu koji će se održati od 5. do 9. januara, Marelli predstavlja evoluciju ovog sistema: Diorama Displai.

Jedan ekran za sve putnike
Diorama displej se sastoji od tankog ekrana koji se proteže celom dužinom kontrolne table i prikazuje slike visokog kvaliteta za navigaciju, brzinu i druge korisne informacije o vožnji. Ovi podaci se projektuju iz TFT izvora na dnu instrument table i vidljivi su danju ili noću, bez obzira na vremenske uslove.

Najbolji video snimci:

Prema Mareliju, ovo rešenje omogućava „mnogo širi ugao gledanja od većine head-up displeja, omogućavajući prikazivanje informacija za sve putnike u vozilu“ .

Prema navodima kompanije, ovaj head-up displej se može integrisati u već dizajnirane i montirane kontrolne table, što smanjuje poteškoće pri instalaciji u smislu prostora i troškova za sve proizvođače.

Uskoro potpuno personalizovani enterijeri?
Ove godine na CES-u u Las Vegasu (koji je otvoren isključivo za medijske i tehnološke profesionalce) biće nekoliko štandova posvećenih prilagođavanju enterijera automobila budućnosti.

U praksi, proizvođači automobila će moći digitalno da konfigurišu unutrašnjost svog budućeg automobila birajući između različitih opcija koje nudi Marelli, posebno u pogledu osvetljenja, rasporeda kontrola ili čak elektronskih sistema u vozilu.

Digital Design Studio (ovo je naziv konfiguratora) vraća jedinstven dizajn po meri za svaki model svakog brenda.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close