Automobili

Hiundai Baion (2021)

Mali SUV zasnovan na i20 obećava da će biti prilično nezavisan
Hiundai širi svoju ponudu SUV-a nadole: Baion (nazvan po francuskom gradu Baionne) kraći je od približno 4,20 metara duge Kone . Novopridošli će se takmičiti sa rivalima poput VV T-Cross i Seat Arona . Pre svetske premijere, koja se očekuje u februaru 2021. godine, nove najave predstavljaju prvi pogled na dizajn.

Hiundai se sam odnosi na Baion kao Baion „B-segmenta CUV“ i govori o prepoznatljivom i progresivnom dizajnu. Hiundai Baion je najnoviji i, posle i20 i Tucson-a, treći model južnokorejskog proizvođača u Evropi, koji je zasnovan na filozofiji dizajna „Sensuous Sportiness“. Prema Hiundaiju, „Sensuous Sportiness“ predstavlja inovativna rešenja za mobilnost koja imaju emocionalnu vrednost za kupce.

Na slikama se ne može mnogo videti, ali Baion takođe sledi tipični element stila Hiundai SUV-ova sa dnevnim svetlima visoko iznad i normalnim farovima dole. Izgleda da koriste neku strukturu poput novog Tucsona .

Spreda se spoljni krajevi usisnika za vazduh ulivaju u jednako uska dnevna svetla i čine Hiundai Baion širim. Izdužena rešetka hladnjaka otvara se prema donjem delu i obezbeđuje robustan izgled. Farovi ostaju odvojeni od dnevnih svetla i tako generišu jedinstveni svetlosni potpis sa visokom vrednošću prepoznavanja.

Kočna svetla u obliku strelice na krmi Bajona povezana su crvenom trakom. Smeštena daleko spolja i sa strane, svetla takođe podvlače širinu CUV-a i njegovu prepoznatljivu zadnju grafiku.

Generalno, Baion verovatno neće biti samo viši i plastično obloženi i20 poput i20 Active , koji nasleđuje. Tehnički, međutim, Baion koristi osnovu novog i20 i, poput ovog, dugačak je oko 4,05 metara. Stoga su verovatni 1,0-litarski turbo-benzinski motor sa i bez blagog hibrida u nivoima snage od 100, odnosno 120 ks. Ostaje da se vidi da li će biti dostupan i usisni benzinski motor od 84 ks.

Hiundai Baion će biti dostupan kod nemačkih dilera ovog leta. Više informacija o novom Hiundai Baionu biće objavljeno u narednim nedeljama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close