Automobili

Karirani model Tesla Model S – Snimak na vidiku na Nordschleifeu?

Električna limuzina od 1020 ks želi da uključi Green Hell za manje od 7 minuta!
Tesla Model S Plaid, pravi električni katapult, nije završio razgovor o tome. Električna limuzina od 1.020 konjskih snaga poslata je u Nemačku, u Nurburg, i za to postoji razlog. Proizvođači automobila ne rade ništa „u trendu“, a ovaj prototip Model S Plaid-a na Nurburgringu pokazuje da je proizvođač Palo Alto-a željan da tamo osvoji titulu.

Ovo nije prvi put da se ovaj prototip sa pločicom “BIT 0679” vozio po Zelenom paklu. Sećamo se da je Tesla već 2019. godine testirao razvoj Plaida . Bilo je drugačije, međutim, pošto je nosio drugačiji spojler i imao je različite točkove.

Teslin cilj je jednostavan, pobediti Porsche i njegov Taican, koji su postigli vreme kruga od 7’42 “34 minuta . Nezvanično, Tesla Model S Plaid već je uspeo da postigne rekord registrujući vreme od samo 7 minuta. I 13 sekundi, ali Tesla želi da ide mnogo dalje.

Zapravo, njegov šef Elon Musk rekao je ranije ove godine da bi Tesla Model S Plaid mogao da završi Nurburgring za manje od 7 minuta. Hrabro je, ali Musk čvrsto veruje u to nakon što je njegov Model S Plaid pretrpeo nekoliko modifikacija. Čini se da je prototip koji vam predstavljamo u ovom članku standardan, čak i ako fotografi na lokaciji veruju da vide luk kroz zatamnjena stakla automobila.

Rat između Tesle i Porschea počeo je davno. Tek smo na početku neprijateljstava, pogotovo što bi se i drugi proizvođači električnih vozila uskoro mogli pridružiti plesu. Posebno mislimo na Mercedes koji razvija električnu platformu posvećenu AMG sportskim automobilima. Ovo je platforma AMG.EA koja će podržati buduće električne proizvode kompanije Affalterbach.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close