Automobili

Kineski Great Vall Motor želi da pusti korene u Italiji

Kineski automobili sada sleću u Evropu i Italiju. Poslednjih meseci bili smo svedoci dolaska brojnih brendova azijskog porekla na naše puteve i u naše dilere, a sledeći koji će biti stalno prisutan bi mogao biti Great Vall Motor .

Prema nekim glasinama koje je objavio kineski časopis Sina Tech , kompanija, koja se ranije specijalizovala za proizvodnju terenskih vozila i 4k4 vozila, a danas skoro u potpunosti posvećena električnim i plug-in hibridnim automobilima brendova Ora i VEI , navodno istražuje Evropski teren u ovim satima pronaći nove partnere na koje će se „nasloniti“ u cilju povećanja prodaje u Evropi, među njima bi mogli biti i italijanski dileri .

Dolazak u Evropu
Prema onome što je izvestio Sina Tech , Great Vall Motor je već potpisao ugovore sa nekoliko lokalnih partnera u Irskoj, Švedskoj, Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu i otvorio dijalog sa drugim tržištima, uključujući Italiju .

Dolazak Kineske grupe na evropsku teritoriju zapravo je počeo u Nemačkoj, prvoj zemlji u kojoj je kompanija pustila u prodaju vozila VEI i Ora , posebno Funki Cat koji je „fin“ kompaktni električni automobil sa zaobljenim linijama.

Za početak marketinga kompanija je zatražila pomoć – za tevtonsku teritoriju – od dilerske grupe Emil Frei , trenutno najveće u Evropi prema generisanim brojevima, koja je tako počela da distribuira automobile po licenci tokom 2023. godine.

Modeli za Evropu
Great Vall Motor trenutno nudi asortiman u Evropi koji se sastoji od električnog Ora 03 (poznatog u drugim zemljama kao Ora Funki Cat) i predstojećeg GVM Ora 07 , električne limuzine poznate i kao Ora Lightning Cat .

Ovome se dodaju i plug-in hibridni SUV-ovi GVM VEI 03 , koji se na drugim mestima prodaju kao VEI Latte i GVM VEI 05 , prvobitno plasirani kao VEI 01 Coffee .

U druge zemlje
Nakon prve marketinške faze, grupa bi, opet prema indiskrecijama Sina Tech-a , sada bila spremna da se proširi na osam drugih zemalja (pored prethodno pomenutih), uključujući Italiju , čak i ako u vezi sa poluostrvom još uvek imamo detalje i određene informacije u vezi sa mogućim partnerom koji će biti zadužen za marketing vozila marke.

Ali to nije sve. U stvari, kompanija bi takođe imala nameru da otvori novi evropski istraživačko-razvojni centar , sa budućim ciljem da i ovde „uvozi“ dizajn i proizvodnju, verovatno da izbegne bilo kakve sankcije koje uvede Brisel. Da li će kompanija izabrati Italiju za izgradnju svog novog sedišta? Da biste saznali više, sve što treba da uradite je da sačekate.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close