Automobili

Lamborghini Aventador: uspešna serija

Istorija Aventadora počinje 2011. godine na sajmu automobila u Ženevi. Stephan Vinkelmann, generalni direktor Lamborghinija i njegovi timovi najavljuju novi model, opremljen potpuno novim atmosferskim V12 u potpunosti razvijenim u kompaniji.

Tradicija kod Lamborghinija, svaki model preuzima ime Bika, totemske životinje brenda. Aventador je borbeni bik iz ergele Kuadri koji je osvojio Feriju u Saragosi 1993. godine.

On zamenjuje Lamborghini Murcielago u gami i preuzima linije koje su doprinele uspehu prethodnih modela. Agresivan stil i linije sečenih nožem koje podsećaju na stelt avione.

Asertivni stil i nečuven učinak za to vreme. Aventador nije samo avion na papiru, on je i avion na putu. Lamborghinijev novi 6,5-litarski V12 razvija 700 KS pri 8.250 o/min. Omogućava Aventadoru, prvom po imenu, da sruši od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i da dostigne 350 km/h pri maksimalnoj brzini. To je takođe prvi Lamborghini koji ima monokok šasiju od ugljeničnih vlakana.

Aventador J
Galerija: Lamborghini Aventador J
Lamborghini Aventador J
8 Slike
Godinu dana nakon predstavljanja prvog Aventadora, glasine sugerišu da Lamborghini želi da napravi kabriolet verziju prelepog Italijana. Međutim, niko nije zamišljao automobil kao što je Aventador J. Na sajmu automobila u Ženevi 2012. Lamborghini je predstavio Roadster verziju svog Aventadora, bez vetrobrana, bez krova, bez stakla, ali i bez klima uređaja i oslobođen audio i navigacione opreme. . Prava barchetta. Ludi automobil koji će ostati u konceptnom stanju i koji će se na ovom istom sajmu prodavati za sitnih 2,1 milion evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close