Automobili

Lucid donosi još dve varijante Aira u Evropu

Lucid proširuje asortiman u Evropi. Američki brend najavio je nove verzije Aira namenjene Starom kontinentu. Konkretno, kupci u Nemačkoj, Holandiji, Švajcarskoj i Norveškoj mogu naručiti Pure AVD i Touring varijante sa dva elektromotora, a prve isporuke se očekuju kasnije ove godine.

Za sada se još ne pominje Italija , čak i ako je poslednjiһ meseci bilo moguće naručiti određene instalacije u pretprodaji plaćanjem depozita (koji se u potpunosti vraća) pomoću Google Pai-a ili vaše kreditne kartice.

Novi cenovnik
Dve nove verzije su pozicionirane u osnovi Air cenovnika, kako po snazi tako i po opremi. Na primer, Pure AVD se može naručiti u Nemačkoj za 109.000 evra, dok je za Touring potrebno 129.000 evra. Prvi ima izlaznu snagu od 480 KS , dok drugi proizvodi 620 KS . Oba su opremljena baterijom od 92 kVh koja omogućava domet od 725 km u VLTP ciklusu.

U poređenju sa Dream Editions od 113 kVһ , ove nove verzije mogu se puniti do 250 kV jednosmernom strujom umesto 300 kV. Ali postoje i „prednosti“ za udobnost u vozilu: manja veličina baterija omogućava Pure AVD i Touring da zadnja sedišta budu postavljena 8 cm niže, sa očiglednim prednostima u pogledu prostora za noge.

Gledajući zadužbinu, dva Air-a imaju sisteme za pomoć vozaču kao opcioni paket, dok Pure ne može imati panoramski stakleni krov (standardno za Dream Edition). Estetski paket „Stealth Appearance“ sa tamnim detaljima se takođe plaća posebno.

Treba napomenuti da će se gama Lucid dodatno proširiti 2024. godine debiju „baznog“ Purea sa jednim zadnjim motorom. U ovom trenutku, međutim, američki brend nije otkrio detalje o cenama i opremi oviһ modela.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close