Automobili

McLaren Elva sa vjetrobranom, šteta?

Ipak, još uvek nema krova ili bočnih prozora.
Od svog predstavljanja, McLaren Elva je imala uspona i padova. Tako da, ovaj speedster je estetski apsolutno uzvišen, kao što je to često slučaj sa ovom vrstom ogoljenog trkačkog automobila koji je posebno popularan poslednjih godina.

I tačno, ovde možda zapne: Aston Martin V12 Speedster , Ferrari SP1 i SP2 Monza , Porsche 911 Speedster … Speedsteri su vrlo ekskluzivni i skupi, ali ih je sve više. A možda ih nije tako lako prodati. Otuda je proizvodnja McLaren Elve prvobitno najavljena za 399 jedinica, pre nego što je pala na 249 jedinica, pre nego što je konačno objavljeno da će ih na kraju biti samo 149.

Kako bi dodatno povećali šanse za prodaju na više tržišta i učinili ovaj speedster put legalnim, inženjeri kompanije Voking dodali su vetrobransko staklo na McLaren Elvu. Šteta, zar ne?

U poređenju sa originalnim speedsterom, ova staklena verzija Elve dodaje 20 kilograma na vagi. Što je samo po sebi performansa, s obzirom na to da automobil dodaje automatske brisače i mlaznice za pranje. Ne zaboravljajući da se vetrobransko staklo, čiji su stubovi od ugljeničnih vlakana, zagreva. Konačno, dodani su i štitnici za sunce.

Galerija: McLaren Elva, verzija sa vjetrobranom
McLaren Elva sa vjetrobranom
7 Slike
Inženjeri su uspeli da maksimiziraju gubitak težine uklanjanjem aktivnog sistema za upravljanje vazduhom. U McLarenovom jeziku , ovo je preklop koji se može električno postaviti, ugrađen u prednji deo automobila da bi preusmerio vazduh preko kabine i stvorio efekat virtuelnog vetrobranskog stakla. Što više nije korisno sada kada je dodato vetrobransko staklo.

McLaren objašnjava da je ovo najlakše vetrobransko staklo koje je marka napravila za drumski automobil i zahvaljujući njemu automobil se može prodati u Sjedinjenim Državama.

Ako je očigledno estetski, ovaj vjetrobran narušava originalni oblik ovog brzinca, McLaren Elva ostaje radikalan, još uvijek nema krov ili bočne prozore. A onda u ograničenom svetu brzih vozila, ovaj vjetrobran nije prvi! Već svaki 911 Speedster ima vetrobransko staklo. Postoje čak i kapuljača i prozori. Što ga ne sprečava da bude radikalan! Takođe razmišljamo o Caterhams-u , koji se, za neke verzije, nudi sa zaslonkom za nos ili vetrobranom. Ne zaboravljajući, naravno, Renault Spider koji je takođe ponudio oba rešenja!

Vraćajući se na McLaren Elvu, performanse neće biti manje oduzimajuće dah, čak i ako bi sa ovim vjetrobranskim staklom linija kose trebala biti manje zabačena: 0 do 100 km / h za 2,8 sekunde i 6, 8 sekundi da dostigne 200 km / h! Ovom brzinom biće vam drago da imate prozor ispred sebe!

Prvi McLaren Elvas opremljen vetrobranskim staklima biće isporučen kupcima krajem 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close