Automobili

McLarenov novi hiperautomobil stiže 2024. godine

Prošlo je 11 godina od lansiranja McLarena P1. Hiperautomobil sa sjedištem u Wokingu stalno je ažuriran posebnim verzijama i estetskim poboljšanjima, ali još nije dobio svog nasljednika.

Do 2024. godine, međutim, P1 će moći predati palicu novoj generaciji. Kako izvješćuje Automotive News Europe, ovaj bi novi model interno bio poznat kao “P18” i bio bi vrlo moćan plug-in hibrid.

Prva informacija
Prema prvim glasinama, V8 i električni motori trebali bi pružiti kombiniranu snagu od preko 1.000 KS. Performanse bi bile iznimne, također zahvaljujući smanjenoj težini koja je rezultat nove šasije od ugljičnih vlakana, dizajnirane kako bi McLaren bio čvrst kao pero.

P18 bi mogao imati vrata u obliku galebovih krila i 3D printani ovjes, dok će aktivni spojler imati aerodinamičke karakteristike izvedene iz bolida Formule 1. Konačno, prednji dio bi trebao preuzeti stil Arture.

Lakši od Arture
Kao što je spomenuto, McLarenov hiperautomobil će ugledati svjetlo dana do 2024., a Nicolas Brown, predsjednik američke regije za englesku tvrtku, izjavio je za Automotive News Europe da je rad na modelu “u dobroj fazi”.

Prema Brownu, novorazvijena hibridna konfiguracija bit će 70% lakša od one koja se trenutno koristi na Arturi, koja je nedavno također predstavljena u verziji Spider od 700 KS, s dodatnom težinom od 62 kg u usporedbi s tradicionalnim coupéom.

A električni McLaren? Ne prije 2030. Kao što je CEO Michael Leiters prethodno izjavio, hiperautomobil s baterijskim pogonom ozbiljno će se razmatrati tek kada njegova izvedba u smislu snage i upravljanja nadmaši svoje termičke parnjake.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close